NOGOMET

Kadeti pobjedom otvorili kvalifikacije za Euro

Slijede utakmice s Islandom i Ukrajinom

D. Jurišić

D. J.

10.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Kadetska reprezentacija danas je odigrala prvu utakmicu kvalifikacija za naredni Evropsko prvenstvo, protivnik su im bili kadeti Gibraltara.

Oko 250 gledalaca u Trening centru NSBiH nije dugo čekalo na vodstvo naših „Zmajića“. Nemanja Jović u 9. minuti sjajno šutira s dvadesetak metara i pogađa gornji lijevi ugao golmana Bredli Avelano (Bradley Avellano) za 1:0. 

Samo četiri minute naši kadeti udvostručuju prednost. Amar Dedić je šutirao iskosa s desne strane, a Samuel Jeo (Yeo) nespretno uklizava i postiže autogol. 

Sergej Vitonji u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena dolazi do lopte u šesnaestercu gostiju i s desetak metara pogađa za 3:0. U 65. minuti Liroj Markez (Leeroy Marquez) u kaznenom prostoru Gibraltara srušio je Samira Mujkanovića. 

Avelano je odbranio jedanaesterac Mujkanoviću, koji se za promašaj iskupio u narednoj minuti asistencijom Ajdinu Jusupoviću, koji pogađa za 4:0. Nakon kornera u 69. minuti gužvu koristi Omar Beća i s pet metara postiže peti gol za našu reprezentaciju. 

U 78. minuti Aleksa Radmilović asistira Drlji, koji s desetak metara pogađa za 6:0. Dvije minute kasnije Mujkanović bježi odbrani gostiju, zaobilazi golmana i pogađa za 7:0. Nakon asistencije Radmilovića, Jusupović postiže svoj drugi gol, a osmi za našu ekipu u 83. minuti. 

Selektor Zoran Erbez je na teren poslao ovaj sastav: Ćetković, Dedić (54. Mujkanović), Bobarič, Duraković (62. Šuvalija), Pisar, Drina, Radmilović, Vitonji (54. Živković), Gasal (54. Drljo), Jović (62. Jusupović) i Beća.  

U narednom kolu koje je na rasporedu u subotu (13. oktobar) naši reprezentativci će u Zenici igrati sa selekcijom Islanda. Utakmica počinje u 15 sati, a ulaz je besplatan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.