REPREZENTACIJA Uoči prijateljske utakmice sa selekcijom Turske

Prosinečki: Želimo dobru utakmicu i dobar rezultat

Zahvalio domaćinima na izvanrednom gostoprimstvu

Avaz Sport
10.10.2018 22:40

Foto: Arhiv

Uoči prijateljske utakmice sa selekcijom Turske, večeras je u Rizeu održana pres-konferencija na kojoj su se turskim medijima obratili selektor Robert Prosinečki i reprezentativac Edin Višća.

Selektor Prosinečki je na početku istakao da se dobro osjećaju u Turskoj i zahvalio domaćinima na izvanrednom gostoprimstvu.- Imamo sutra utakmicu u kojoj ćemo dati sve od sebe da odigramo dobro i napravimo jedan lijep spektakl. Vjerujemo da biti pun stadion i čast nam je da smo mi prvi koji tu igramo sa reprezentacijom Turske. Neka uživa publika a mi ćemo se potruditi da napravimo jednu dobru utakmicu i dobar rezultat. Za četiri dana igramo utakmicu Lige nacija u Sarajevu, tako da će sutra dobiti šansu i neki igrači koji nisu do sad imali veliku minutažu. Međutim, ko god bude u sastavu daće sve od sebe na sutrašnjoj utakmici -  rekao je Prosinečki i dodao da će Edin Džeko i Miralem Pjanić igrati sutra.Na pitanje o ambicijama bh. tima u UEFA Ligi nacija selektor je odgovorio da su ambicije "Zmajeva" odlazak na veliko takmičenje. - Naše ambicije su da odemo na veliko takmičenje. Mi smo optimisti i vjerujemo da to možemo. U Ligi nacija smo dobro krenuli i imamo dvije pobjede, a u dvanaestom mjesecu imamo izvlačenje kvalifikacionih grupa. Nadamo se da možemo na Evropsko prvenstvo - rekao je Prosinečki. Prosinečki smatra da nas sutra očekuje dobra utakmica protiv Turske. - Poznajemo reprezentaciju Turske. Radi se o mladoj i poletnoj reprezentaciji koja ima svoj kvalitet. Protiv Rusije su poraženi u dobroj utakmici, ali protiv Švedske su napravili preokret. Smatram da izbornik Mircea Lucescu radi dobar posao i sutra nas sigurno očekuje dobra utakmica - zaključio je selektor "Zmajeva".

Nakon njega obratio se i Edin Višća.

- Sretan sam što sam tu, što imamo priliku da igramo utakmicu protiv Turske. Naravno, igrao sam sa nekim igračima u klubu a i druge reprezentativce jako dobro poznajem - rekao je na početku Višća.

On očekuje da meč protekne bez povreda i u sjajnoj atmosferi na tribinama.

- Jako dobro poznajemo reprezentaciju Turske. Radujemo se ovoj utakmici, nadamo s da će biti dobra, prava prijateljska bez povreda i da će biti pune tribine. Znam da je ovo podmlađena reprezentacija da neka iskusnija imena nisu tu, ali ovo je ekipa sa jako dobrim mladim igračima od kojih izdvajam Cengiz Undera sa kojim sam igrao - rekao je Višća.Jedno od pitanja upućenih našem reprezentativcu bilo je i da li će se radovati ako postigne gol u sutrašnjem duelu na šta je Višća odgovorio da se neće pretjerano radovati. - Već sam rekao da sam jako sretan što igramo ovu utakmicu protiv Turske, osam godina sam tu i mi smo došli ovdje da pobijedimo, naravno da respektujemo reprezentaciju Turske, ali kada se igra za selekciju svoje zemlje svaka utakmica je bitna i svaka pobjeda je bitna i ukoliko postignem pogodak, a trudiću se da postignem, neću se pretjerano radovati jer kao što sam napomenuo tu sam osam godina i jako volim Tursku - zaključio je Višća.

NA VRH