INTERNACIONALCI

Krčim fudbalski put u Norveškoj

Sve je postavljeno na svoje mjesto i nije se teško uklopiti, kaže Gračanlija koji je ove godine postao član Rozenborga

Avaz Sport

11.10.2018

Obično se kod nas smatra da je za odlazak u Evropu neophodno biti član nekog od većih bh. klubova, ali neki igrači, a i klubovi, pokazuju da se ispravnim radom može napraviti nešto više.

Način života

Besim Šerbečić je iz rodne Grčanice još kao omladinac otišao u gradačačku Zvijezdu, potom je obukao dres Radnika iz Bijeljine, imao dobru premijerligašku sezonu, a onda se otisnuo u svijet.

Član je norveškog Rozenborga, koji organizacijski nikako nije za potcijeniti.

- Uvjeti su u Rozenborgu stvarno dobri, sve je na vrhunskom nivou. Organizacija kluba je vrhunska i na igračima je samo da vrijedno rade - kaže Šerbečić za “Dnevni avaz”.

Dvadesetogodišnji Šerbečić već je desetak mjeseci član trofejnog norveškog kluba i, kako kaže, osjeća se veoma dobro.

- Rekao bih da sam se prilično priviknuo na način života u Norveškoj. Sve je dosta uređeno tako da je lako uklopiti se. Živim u Trondhajmu, u gradu gdje ljudi stvarno vole fudbal. Na svakom koraku se vidi koliko vole Rozenborg pa je veoma ugodno živjeti u ovoj sredini - tvrdi bh. fudbaler.

Dobro trenira

Šerbečić je zadovoljan i onim što pruža ekipi, a i prilikama koje dobiva.

- Uvijek može bolje pa može bolje i što se tiče moje minutaže, ali je najbitnije da dobivam prilike pa ne mogu biti nezadovoljan. Dobro treniram, mislim da dosta napredujem, tako da je za sada sve u najboljem redu - govori mladi reprezentativac BiH.

Ovaj Gračanlija uvijek se rado odaziva na reprezentativna okupljanja i trenutno je član U-21 selekcije.

- Mlada reprezentacija ovaj ciklus igra veoma dobro. Imamo generaciju s dosta kvaliteta. Ja imam pravo igrati i u narednom ciklusu za ovu selekciju pa sam trenutno koncentrisan na mladu reprezentaciju. Naravno, svaki igrač se nada da će jednom obući dres i seniorske reprezentacije. Ako se ustabilim u klubu, zašto da se i ja ne nadam - naglasio je Šerbečić. 


Prati Premijer ligu

- Pratim ono što se događa u Premijer ligi Bosne i hercegovine. Koliko vidim, igra se dobra sezona i mislim da će biti dosta zanimljivo. U kontaktu sam s nekim bivšim saigračima i dobro sam upoznat o svemu - kaže Šerbečić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.