RIZE

Robijevi momci ponovo neporaženi, remi s Turskom u nevjerovatnoj atmosferi

Okrećemo se ponedjeljku i utakmici sa Sjevernom Irskom

Arhiv

N. Begović

11.10.2018

U turskom Rizeu Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prijateljsku utakmicu sa Turskom.

U jednom dobrom meču, naši momci ostali su neporaženi od Turaka koji su odigrali odličan meč i ako ovako nastavi imaju se čemu nadati u nastavku takmičenja u UEFA Ligi nacija. 

Obje reprezentacije su odlično otvorile meč. Edin Džeko i Miralem Pjanić s jedne i Hakan Čajhanoglu i Čengiz Under s druge strane bili su glavni akteri veoma dobrog prvog poluvremena. Međutim, treba biti realan i reći da je reprezentacija Turske večeras za nijansu bila bolji protivnik, što se vidi po ostvarenim šansama tokom cijelog susreta. Čajhanoglu i Under su bili pa gotovo nepremostiva prepreka našim momcima, ali na svu sreću naša odbrana je uvijek bila na mjestu. 

U četrnaestoj minuti sjajnu priliku imali su "Zmajevi". Nakon što je Edin Džeko 30-ak metara od gola na sebe navukao dvojicu protivničkih igrača, dao je sjajnu loptu za Edina Višću koji se nije snašao najbolje pred golom Sinana Bulata. Odmah nakon njega svoj šut isprobao je i Čajhanoglu na svu sreću bezuspješno. 

U drugom poluvremenu bila je ista priča, Turska je napada, ali bezuspješno. Mnoštvo prilika na utakmici za naše večerašnje domaćine, ali na svu sreću Tursku napuštamo neporaženi. To je odlično, ali nije ovo sve što "Zmajevi" mogu. 

Oni će to svakako dokazati u ponedjeljak 15. oktobra na prepunoj Grbavici protiv Sjeverne Irske, jer nam pobjeda u ovom meču širom otvara vrata Lige A UEFA Lige nacija.  

Sretno momci i svi na Grbavicu!  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.