MADEIRA

Mladi „Zmajevi“ u utorak žele izboriti baraž

Sada idemo tamo da damo sve od sebe i da pokušamo ostvariti zacrtani cilj

D. Jurišić

Avaz Sport

12.10.2018

Mlada reprezentacija BiH u odličnoj atmosferi nastavlja pripreme za utakmicu s Portugalom. Novinarima su se prije večerašnjeg treninga obratili  obratili trener Danimir Milkanović te igrači  Luka Menalo i Hamza Čataković.

- Svi igrači su spremni i zdravi. Portugal je odigrao meč sa Lihtenštajnom u kojem je čuvao glavne igrače, i može se reći da su napravili dobar rezultat.  Ovo je utakmica koja je od velikog značaja kako za njih, tako i za nas i mi je dočekujemo spremni.  Želimo taj baraž i hoćemo da napravimo rezultat koji nas vodi ka cilju. Nikad ne kalkulišemo - rekao je Milkanović.  Želimo da ostvarimo rezultat koji nas vodi u baraž, nikad ne kalkulišemo.–rekao je Milkanović.

Portugal je važio za najvećeg favorita u grupi ali već smo ih pobijedili tako da ne vidim zašto to ne bi ponovili. Cijele kvalifikacije su nam stale u taj jedan meč, a sada idemo tamo da damo sve od sebe i da pokušamo izboriti baraž - rekao je Menalo.   

- Spremamo se u lijepom ambijentu, a atmosfera je super. Portugal je reprezentacija koja sigurno ima najbolje individualce u ovoj grupi, no nogomet je individualni sport i vidjet ćemo šta će se desiti. Od početka kvalifikacija igramo dobro i nadamo se da ćemo ostvariti plasman u baraž - rekao je u svom obraćanju Čataković.  

Polazak za Madeiru je planiran za nedjelju, dok je utakmica s Portugalom  na rasporedu u utorak 16. oktobra s početkom od 20 sati.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.