REAKCIJE

Munjeviti odgovor PSG-a: Demantujemo sve što je napisano u tekstu

Osim protokolarnih radnji, ničega drugog nije bilo

Arhiv

Telegraf.rs

12.10.2018

Nakon teksta francuskog lista "L'ekip" koji je pod znak pitanja stavio regularnost meča PSG - Crvena zvezda, oglasio se i ovaj pariški klub.    

PSG je  pobijedio Crvenu zvezdu sa 6:1, ali je ovaj list iznio senzacionalne optužbe i sumnje na regularnost meča, kazavši da je jedan čelnik Zvezde pokušao uplatiti čak pet miliona eura na poraz njegovog tima od PSG-a.    

Nešto ranije je beogradski klub u svom saopćenju naveo da se svi iz Uprave gnušaju na iznesene laži, dok se sada upravo preko L'ekipa oglasio i PSG, kategorički demantirajući da je bilo ikakvih sastanaka čelnika dva kluba, kada je posrijedi namještanje ovog duela.   

Sa čuđenjem i ogorčenošću primamo informaciju koju ste podijelili s nama. Ni u jednom trenutku, niko od članova kluba nije imao bilo kakve razgovore, osim onih standardanih vezanih za organizaciju meča, sastanke povodom toga, posjete i ostale protokolarne stvari na marginama utakmice - navodi PSG.   

- Ovom prilikom, naš klub podsjeća na svoju posvećenost osnovnim principima sporta, integriteta takmičenja i posljedičnim odbacivanjem bilo koje radnje koja bi mogla dovesti u ptanje taj integritet - navodi su u saopćenju ovog pariškog kluba.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.