ZENICA

Kadeti BiH remizirali s Islandom

Odigrali 1:1

D. Jurišić

D. J.

13.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Kadetska reprezentacija naše države je nastavila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Nakon što su u prvom kolu nadigrali Gibraltar (8:0), danas su u Trening centru NSBiH remizirali s reprezentacijom Islanda odigravši 1:1.  

Amar Dedić u 12. minuti snažno šutira s dvadesetak metara, ali lopta prolazi pokraj gola Islanđana. David Johanson je šutirao u 21. minuti, ali nije bio precizan.

Kapiten naše reprezentacije Faruk Duraković šutira u 36. minuti malo iznad gola gostiju. Gosti su najbolju priliku imali u 37. minuti, Nikola Ćetković brani šut Johansona, a potom se lopta od prečke odbija nazad u teren.

Igrao se 42. minut kad naša ekipa ostaje s deset igrača na terenu. David Pisar pravi prekršaj nad Andrijem Fanarom Baldursonom (Fannar Baldursson), a glavni sudija Robert Hensesi (Hennessy) mu dodjeljuje crveni karton. Naši kadeti ipak uspijevaju doći do vodstva u finišu prvog poluvremena. Igrao se 44. minut kad je Faruk Duraković izveo slobodan udarac s više od 25 metara sa lijeve strane i pogodio mrežu Islanđana za 1:0.

Gosti do izjednačenja dolaze u 68. minuti. Nakon kontakta Ćetkovića i Johansona, Henesi dosuđuje jedanaesterac za goste, siguran s bijele tačke bio je Isak Bergman Johaneson (Johannesson). U 83. minuti Omar Beća izvodi slobodan udarac s dvadesetak metara, ali je Olafur Kristofer Helgason bio siguran. Dvije minute kasnije Beća šutira s više od 30 metara, Helgeson spašava svoju mrežu tek iz drugog pokušaja.

Selektor Zoran Erbez je u današnjoj utakmici na teren poslao sljedeće igrače: Ćetković, Dedić, Bobarić, Duraković (81. Hukić), Pisar, Drina, Radmilović (46. Kečanović), Gasal (59. Drljo), Jović (59. Jusupović), Beća, Mujkanović (46. Šuvalija).

U posljednjem trećem kolu koje su igra u utorak, 16. oktobra, naša kadetska reprezentacija će u Doboju kod Kaknja biti domaćin ekipi Ukrajine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.