KRITIKE

Maradona o Mesiju: Kakav je to vođa koji ide 20 puta na WC prije utakmice

Kritizirao liderske osobine

Arhiv

Avaz Sport

13.10.2018

Dijego Armando Maradona (Diego) kritizirao je liderske osobine Lionela Mesija (Messi). "Mali zeleni' se u jednoj meksičkoj emisiji obrušio na Barceloninu zvijezdu.

Prestanimo od Mesija praviti boga - poručio je Maradona koji je i sam u Argentini jedna vrsta božanstva. 

Potom je otkrio nekoliko detalja o igraču Barcelone. 

 - On to svojim igrama traži na terenu, ali on će prije odabrati igrati Playstation nego pričati s saigračima. Teško mi je o tome govoriti, no besmisleno je pokušavati napraviti lidera od čovjeka koji prije utakmice 20 puta mora na WC - poručio je Maradona. 

Mesi je tokom karijere nekoliko puta povraćao za vrijeme utakmica, a dio argentinskih medija piše kako mu se to zna događati i prije utakmica. Njegov otac je prije par godina izjavio kako su razlog tome stres i želučani problemi.

Maradona trenutno s klupe vodi Dorados u meksičkoj drugoj ligi, ali i dalje mu je argentinska reprezentacija tiha patnja.

Kad bih opet bio selektor, ne bih zvao Mesija! Ali nikad ne reci nikad. Morao bih skinuti pritisak s njega, napraviti od njega lidera kakvog svi žele, a ne da on preferira video-igrice. Natjerao bih ga da igra kako ja želim... Tada bih ga zvao i igrao bi onako kako zna - uvjeren je Maradona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.