KRITIKE Obrušio se na Barceloninu zvijezdu

Maradona o Mesiju: Kakav je to vođa koji ide 20 puta na WC prije utakmice

Kritizirao liderske osobine

Avaz Sport

Foto: Arhiv


Dijego Armando Maradona (Diego) kritizirao je liderske osobine Lionela Mesija (Messi). "Mali zeleni' se u jednoj meksičkoj emisiji obrušio na Barceloninu zvijezdu.

Prestanimo od Mesija praviti boga - poručio je Maradona koji je i sam u Argentini jedna vrsta božanstva. 

Potom je otkrio nekoliko detalja o igraču Barcelone. 

 - On to svojim igrama traži na terenu, ali on će prije odabrati igrati Playstation nego pričati s saigračima. Teško mi je o tome govoriti, no besmisleno je pokušavati napraviti lidera od čovjeka koji prije utakmice 20 puta mora na WC - poručio je Maradona. 

Mesi je tokom karijere nekoliko puta povraćao za vrijeme utakmica, a dio argentinskih medija piše kako mu se to zna događati i prije utakmica. Njegov otac je prije par godina izjavio kako su razlog tome stres i želučani problemi.

Maradona trenutno s klupe vodi Dorados u meksičkoj drugoj ligi, ali i dalje mu je argentinska reprezentacija tiha patnja.

Kad bih opet bio selektor, ne bih zvao Mesija! Ali nikad ne reci nikad. Morao bih skinuti pritisak s njega, napraviti od njega lidera kakvog svi žele, a ne da on preferira video-igrice. Natjerao bih ga da igra kako ja želim... Tada bih ga zvao i igrao bi onako kako zna - uvjeren je Maradona.

Više o temi Diego Armando Maradona

NA VRH

Podijeli članak na