LIGA NACIJA

Onil: Ispadanje u Ligu C za nas ne bi bila katastrofa, tražit ćemo pobjedu

Ne očekujem istu igru kao u Belfastu

Avaz Sport

14.10.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na Grbavici u okviru 4. kola Lige nacija Lige B grupe 3 ugostiti Sjevernu Irsku. Na pres-konferenciji uoči utakmice selektor gostujuće reprezentacije Majkl Onil (Michael O'Neill) rekao je da za Sjevernu Irsku neće biti katastrofa ako ispadnu u nižu Ligu C. 

- Ako odemo dole u grupu C, to nije katastrofa za nas - rekao je Onil. 

Njihov glavni cilj je plasman na Evropsko prvenstvo.

Spremamo se za kvalifikacije i nemamo pritiska jer gledamo na duge staze i ako odemo dole, to nije naš glavni problem. Naš glavni cilj je da razvijemo tim i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - dodao je Onil.

Smatra da u ekipi imaju problem s napadačima. 

- Trenutno je problem s napadačima, ali se nadam da će oni proraditi. Igrači su bili razočarani poslije zadnje utakmice protiv BiH, ali razgovarali smo s njima, radili na terenu, imamo osvježenja i tražit ćemo pobjedu - istako je selektor Sjeverne Irske.

Utakmica će smatra biti drugačija u odnosu na onu u Belfastu. 

- BiH ima Džeku, Pjanića i dobre bočne igrače. Očekujem dobru atmosferu na stadionu i ne očekujem istu igru kao u Belfastu. Otvorena utakmica će biti i želim da naša ekipa iskoristi kontre i da se nametnemo na terenu ako je to moguće - zaključio je Onil.   

Sjevernoj Irskoj neophodna je pobjeda kako bi ostali u igri za prvo mjesto, dok "Zmajevima" odgovara i remi. 

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske igra se sutra na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 20.45 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.