LIGA NACIJA

Prosinečki želi prvo mjesto u grupi i poručuje: Znam sastav koji će istrčati protiv Sjeverne Irske

J. ALIBEGOVIĆ

14.10.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u okviru četvrtog kola Lige nacija na stadionu "Grbavica" dočekuje odgovarajuću selekciju Sjeverne Irske.

Uoči gostovanja tima iz Ulstera, javnosti su se na konferenciji za medije obratili selektor "Zmajeva" Robert Prosinečki i kapiten tima Edin Džeko.

– Sigurno da su važnije ove druge kvalifikacije koje se igraju za evropsko prvenstvo. Ovo je za naš tim važno, posebno jer smo prvi. Sa prvim mjestom možeeš ući u A grupu i igrati sa najboljim ekipama. Ovo je za nas jako bitna i važna utakmica. Ako možemo da budemo prvi u grupi, rado ćemo to prihvatiti – kazao je na početku press konferencije selektor Zmajeva Robert Prosinečki.

Prosinečki se potom osvrnuo i na mogući sastav koji će izvesti protiv Sjeverne Irske.

– Nama je dobrodošla utakmica sa Turskom. Neki igrači sa malom minutažom i koji nisu u prvom planu dobili su svoju šansu. Sve u svemu zadovoljan sam sa onim što smo pokazali u Turskoj. Znam početni sastav. Sutra će igrati momci koji će dati sve od sebe. Imat ćemo drugačiju utakmicu nego u Belfastu. I oni su došli da pobijede, bit će drugačija utakmica, i sigurno teška – zaključio je Prosinečki.

Novinare je zanimalo koga će "Veliki žuti" staviti na gol sutra.

– Šehić ima prednost, a mi svi trebamo biti sretni i zadovoljni da imamo dva golmana. Znamo šta je Asmir uradio, Šeha je u posljednjim utakmicama pokazao kvalitet i nadam se da će nastaviti tako. Šehić će sutra braniti, ako ništa ne bude na večerašnjem treningu – rekao je Prosinečki.

Kapiten "Zmajeva" Edin Džeko posebno je istaknuo činjenicu da se susret igra na "njegovoj" Grbavici i pred našim navijačima:

-Oni su navikli da igraju svaka tri dana. Ova utakmica je ključna i igramo pred našim navijačima. Moramo odigrati dosta bolje nego protiv Turske. Što se tiče rekorda u reprezentaciji mislim da su oni tu da se ruše. Osjećaj je drugačiji ponovo igrati na novoj Grbavici. Drago mi je što Grbavica sada izgleda drukčije nego kad smo igrali protiv Belgije. Svima nam je san da igramo za našu državu, motivacije nam ne nedostaje, rekao je napadač BiH.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.