KVALIFIKACIJE ZA EP

Marinović: Spremni smo i svi moramo pružiti više od maksimuma

Večeras u Funšalu će odraditi još jedan trening

Vinko Marinović. Arhiv

Avaz Sport

15.10.2018

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u 20 sati na stadionu „Maritimo“ u Funšalu protiv Portugala odigrati meč posljednjeg kola grupe 8 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019.

Selektor bh. tima Vinko Marinović istakao je da je ekipa dobro radila u pripremnom periodu.

U našem Trening centru u Zenici smo imali odlične uvjete za rad. Sve što smo planirali smo proveli u djelo i možemo biti zadovoljni načinom na koji su igrači ispunjavali svoje obaveze. Večeras ćemo ovdje, u Funšalu, odraditi još jedan trening i spremno dočekujemo sutrašnji meč - rekao je Marinović.

On je potom i prokomentirao i selekciju Portugala.

Radi se o zaista odličnoj ekipi, sastavljenoj od igrača koji nastupaju u jakim ligama. Prije početka kvalifikacija važili su za apsolutnog favorita u ovoj grupi i zaista imaju vrhunske pojedince. Međutim, pred nama je utakmica koja ima veliki značaj za obje ekipe. Spremali smo se najbolje što smo mogli, a sutra ćemo da vidimo je li to dovoljno. Ono što je sigurno jeste da svi moramo pružiti i više od maksimuma da bismo došli do pozitivnog rezultata - istakao je Marinović. 

Mlade selekcije BiH i Portugala su se do sada samo jednom sastajale, i to u ovim kvalifikacijama kada je naša selekcija u Zenici ostvarila pobjedu od 3:1. 

Oba tima igraju u sličnoj formi i u posljednjih pet utakmica su ostvarili po 4 pobjede i jedan poraz. 

Izabranici Vinka Marinovića su nakon dvije pobjede nad Velsom slavili u gostima kod Lihtenštajna i na svom terenu protiv Švicarske, dok su jedini poraz pretrpjeli u svom posljednjem susretu u Rumuniji. 

Portugal je na svom terenu bio bolji od Lihtenštajna i u gostima od Švicarske, nakon čega im je uspješan niz prekinula Rumunija pobjedom od 2:1. U posljednja dva meča Portugalci su zabilježili gostujuće pobjede protiv Velsa i Lihtenštajna.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.