PRODUŽETAK SARADNJE

Juventus nudi Mandžukiću novi ugovor do 2021. godine

Mandžo nije želio otići iz Torina

Arhiv

24sata.hr

15.10.2018

Posljednjih mjeseci nagađalo se kako će Mario Mandžukić napustiti Juventus. No, sada se desio preokret. Mandžukić je zaludio Italijane i sjajno funkcionira s Kristijanom Ronaldom (Cristiano). On je bliže produženju ugovora sa "Starom damom"

Iako je Mandžo napunio 32 godine, klub se ne želi riješiti tog ratnika, koji je zakoračio u četvrtu sezonu u crno-bijelom. 

Čelnici kluba počeli su pregovore s Mandžukićevim agentima, da ispipaju situaciju prije nego dođu s konkretnom ponudom. 

Ugovor mu traje do 2020. godine, a želja kluba je produženje saradnje na još godinu. Zbog sjajnih igara i važnosti za koncepciju i stil koji želi Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri), koji je uvijek vjerovao svojoj sedamnaestici, davao mu odgovornost u najvećim utakmicama, bilo u špicu ili na lijevom krilu.

Svi su počeli cijeniti njegov rad za ekipu i ono na čemu Mario insistira cijelu karijeru: Nije važno koliko ja zabijem, važno je što dam ekipi i da pobijedimo. 

Odlike vođe

- Mario je nevjerovatan, volim ga! Nemam šta puno više reći o njemu - rekao je nedavno Juventusov predsjednik Andrea Agneli (Angelli).

Izraz respekta, cijenjenosti i zahvalnosti. 

Juventus je Mandžukića kupio 2015. za 21 milion eura od Atletiko Madrida. Zarađuje neto pet miliona eura godišnje. Cifra koja ne bi uplašila Mančester junajted i Žozea Murinja (Jose Mourinho), koji se oduvijek divi Mandži. Čak je u junu bilo nekih stidljivih kontakata.

Ostalo je na njima jer Mandžo nije želio otići iz Torina.

A dolaskom Ronalda procvao je baš Mandžo. Četiri gola u devet utakmica na početku sezone. I produžetak saradnje bit će samo formalnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.