ŠPEKULACIJE

Ko će ako neće Englezi: Dijamanta žele tri kluba Premier lige već u januaru

Prošle zime bio blizu prelaska u Čelzi

Arhiv

Avaz Sport

16.10.2018

Odmah narednog jutra nakon što je naš Dijamant Edin Džeko postigao dva pogotka u pobjedi BiH nad Sjevernom Irskom, britanski mediji donose "svježe" transfer špekulacije vezane za njega.    

Kako prenosi "Mirror", za Džeku su ozbiljno zainteresirana tri kluba Premier lige, i to ona koja se nalaze u donjem dijelu tabele. Riječ je o Kardif sitiju, Sautemptonu i Kristal palasu. 

Ono što je zanimljivo je to da bi ovi engleski klubovi Edina mogli dovesti već u januaru, no ipak treba biti realan i reći da je teško očekivati da Džeko prihvati ijednu od tih ponuda. No, špekulacije nikad ne treba otpisivati, posebno nakon izjave koju je naš fudbaler dao prije nekoliko dana.   

- Možda bi bilo za mene prekasno da se vratim u Premier ligu, no nikad se ne zna. Volim engleski fudbal, u Premier ligi sam igrao četiri i po godine, gdje sam jednostavno uživao, baš kao što sada uživam u Romi - rekao je naš reprezentativac koji je s Mančester sitijem osvojio dva naslova prvaka u Engleskoj.     

Treba reći da je Džeko prošle zime zaista bio blizu povratka u Premier ligu, ali je njegov transfer u londonski Čelzi propao u posljednji tren.   

Kažimo još da je Edin Džeko ugovorom za Romu vezan do 30. juna 2020. godine i sigurno je da ga rimski klub neće pustiti lako.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.