LIGA NACIJA

Prosinečki je napravio čudo ili zašto ne treba strepiti od Austrije

Sponzorisani tekst

16.10.2018

Iako Liga nacija nije najbolje prihvaćena kod nekih evropskih reprezentativnih velikana, svi oni koji vole nogomet u BiH zasigurno nemaju ništa protiv novog Uefinog natjecanja.

Zmajevi su objeručke prihvatili ponuđenu priliku te su, nakon početne dvije pobjede, sinoć na Grbavici savladali Sjevernu Irsku i zadržali besprijekoran učinak u grupi 3 lige B.

Izabranici Roberta Prosinečkog nalaze se na prvom mjestu s devet bodova iz tri susreta, Austrija ima tri boda iz dva susreta, dok su Sj. Irci na začelju s nula bodova iz tri okršaja.

Džeko i ekipa se tako nalaze u vrlo komotnoj situaciji. Do kraja natjecanja preostale su još dvije utakmice - BiH 15. novembra putuje u Beč , da bi tri dana kasnije Austrijanci otišli u goste kod Sjeverne Irske.

Tako je za prvo mjesto zmajevima potreban bod na stadionu Ernst Happel za sigurno osvajanje skupine. No do čelne pozicije, koja vodi u ligu A iduće sezone te na final four gdje se može izravno izboriti Euro, može se i s porazom, no onda se potrebno nadati da će Austrijanci prosuti bod na sjeveru kontinenta.

Međutim, s obzirom na to kako društvo na čelu s Prosinečkim zasad igra, takav scenarij nije izgledan i BiH bi se trebala naći na vodećoj poziciji. Korak do evropske smotre...

A, kako stoje kvote na velikom derbi između Francuske i Njemačke, provjerite na stranici MOZZART kladionice!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.