TRANSFERI

Gonzalo Iguain: Nakon Ronaldovog dolaska, protjeran sam iz Juventusa

Gatuzo zna šta hoće

Arhiv

Goal.com

18.10.2018

Argentinski napadač Gonzalo Iguain (Gonzalo Higuain) objasnio je kako je Milan najbolje moguće rješenje za njega, ali i dodao kako je Maurisijo Sari (Mauricio Sarri) najbolji trener s kojim je radio.

Za dobrog nogometaša, posebno za ubojitog renomiranog golgetera, pronalaženje novog posla neće biti preveliki problem.

Stoga ne čudi da je upravo jedan takav napadač Gonzalo Iguain u svojoj karijeri promijenio već tri italijanska velikana - Napoli, Juventus i Milan. 

Na svojoj posljednjoj destinaciji - San Siru, Argentinac je ponovo pokazao talent i umijeće odlično se prilagodivši momčadi koju vodi Dženaro Gatuzo (Gennaro Gattuso). 

U jeku reprezentativne pauze Iguain se u intervjuu za "Gazzettu dello Sport" osvrnuo na bivše i sadašnje klubove, a posebno je upečatljivo bilo njegovo spominjanje odlaska iz redova "Stare dame" u Milan. 

Kad je Ronaldo došao, Juventus mi je rekao da moram otići. Praktički su me protjerali, to svi znaju. Odlazak iz Torina nije bila moja odluka - otkrio je potišteni 30-godišnjak, dodavši ipak kako ni trenutka ne žali što je postao stanovnik Milana. 

- Milan je bio najbolja opcija. Dženaro Gatuzo ima nešto drugačije, kad vas pogleda u oči, shvatite koliko voli nogomet - poručio je Iguain. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.