NOGOMET

UEFA nastavlja s istragom: Zvezda i Pariz Sen Žermen i dalje bez kazne

Incident s navijačima

Ilustracija

Avaz Sport

18.10.2018

Pariz Sen Žermen u drugom kolu Lige prvaka ugostio je 3. oktobra Crvenu zvezdu i rutinski savladao s visokih 6:1. Nedugo nakon utakmice, "L'Equipe" je istakao sumnje za namještanje te je evropska kuća nogometa (UEFA) pokrenula postupak. 

Osim toga, UEFA je pokrenula i postupak protiv oba kluba zbog incidenata s navijačima. Disciplinska komisija krovne kuće evropskog nogometa u službenom saopćenju objavila da nije kaznila Zvezdu zbog incidenata za vrijeme utakmice s PSG-om, nego je imenovala etičkog inspektora da dodatno istraži slučaj. 

Zvezdi je na teret stavljeno to što su njeni navijači uzvikivali zabranjene parole i što su "izazivali smetnje na tribinama". 

UEFA-ini Kontrolno, Etičko i Disciplinsko tijelo odlučili su imenovati etičkog i disciplinskog inspektora da provede istragu u vezi s incidentom u koji su bili uključeni navijači, a koji je prijavljen na meču PSG - Crvena zvezda - stoji u saopćenju.  

S druge strane, Parižani su kažnjeni s 20.000 eura zbog kašnjenja utakmice, a njihov trener Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) je zbog istog opomenut.

Također, UEFA je imenovala inspektora da dodatno istraži incidente na tribinama koje su prouzročili domaći navijači.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.