EMOTIVNO

Priča koja slama srce: Evo kako je slavni nogometaš odao počast dječaku za čiji se život borio

Jedno veliko prijateljstvo

Twitter

24sata.hr

18.10.2018

Džermejn Defo  (Jermain Defoe - 36) bio je omiljeni igrač malenom Bredliju Laveriju (Bradley Lowery), dječaku iz Engleske koji je preminuo od rijetkog oblika raka prošle godine. 

Defo se toliko vezao za dječaka, koji je više od pola svog mladog života proveo boreći se s rakom, da je gotovo svaki trenutak slobodnog vremena provodio s njim.

Nakon što se lani oprostio od njega potresnim pismom, sad je tetovirao njegovo ime na ruci kao podsjetnik posebnog prijateljstva i dječaka koji mu je promijenio život.

- Bilo mi je strašno teško. Jako dugo ovo držim u sebi. Pokušao sam biti jak i zbog sebe i zbog njegove porodice koja je divna, ali ne znam kako opisati što osjećam. Kada sam ga prvi put vidio, nisam mogao vjerovati da je tako bolestan jer je dotrčao do mene. Povezali smo se u sekundi - rekao je to Defo nekoliko dana prije nego što je mali Bredli napustio ovaj svijet.

Defo se nakon smrti mladog navijača oprostio od njega pismom. 

-  Legnemo tako on i ja u krevet, kaže on mami da ugasi svjetlo. Vidim ja njega da uzima dekicu i i pokriva nas. I tako zaspimo moj prijatelj i ja. Teško je naći riječi kako bih opisao koliko mi je značio taj malac. Način na koji je izgovarao moje ime, njegovi osmjesi kad mu je prilazila kamera kako bi ga snimila kao malu superzvijezdu. Njegova hrabrost inspirirat će me do kraja života. Promijenio me kao čovjeka. Bog ga ima u svojim rukama, ali ga imam u svom srcu - rekao je Defo.

Sigurno je da ova priča može biti ispričana na mnogo načina, ali u svakom završi sa suzama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.