BURNO U MINHENU

Vanredna konferencija "Bavaraca" sutra u podne s tri čelna čovjeka

Neobičan sastav

AFP

Avaz Sport

18.10.2018

Minhenski Bajern nalazi se u rezultatskoj krizi, a uoči sutrašnjeg puta ekipe za Volfsburg najavljena je pres-konferencija za medije s tri čelna čovjeka u klubu. 

Na konferenciji će biti predsjednik Uli Henes (Uli Hoeness), direktor Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Ovakav sastav nagovještava da će se objaviti nešto zaista važno, a njemački mediji špekuliraju da bi trener Niko Kovač mogao dobiti otkaz.  

 - Sutra u 11 sati tri direktora Rumenige-Henes-Salihamidžić obavit će razgovor sa trenerom, poslije čega će se u 12 sati obratiti medijima - objavio je minhenski klub na svojim zvaničnim društvenim mrežama.

Postoje samo dvije opcije ili će ovaj trio otpustiti hrvatskog stručnjaka ili će pak mu pružiti javnu podršku. Treće opcije za sada, čini se, nema. 

Inače, ovakve konferencije za medije s tri čelna čovjeka u minhenskom klubu održavaju se vrlo rijetko, u slučajevima otkaza ili dovođenja trenera, te promocija velikih pojačanja, piše Bild.

Posljednji put u ovom sastavu na jednoj konferenciji za medije pojavili su se prije godinu dana, 9. oktobra 2017. godine, na predstavljanju Jupa Hejnkesa (Juppa Heynckesa).  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.