BURNO U MINHENU

Uprava "Bavaraca" napadala novinare: Tužit ćemo one koji o nama pišu laži

Stali u zaštitu igrača i trenera

Screenshot

Avaz Sport

19.10.2018

Na vanrednoj pres-konferenciji minhenskog Bajerna prije puta ekipe za Volfsburg obratili su se predsjednik Uli Henes (Uli Hoeness), direktor Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) i sportski direktor Hasan Salihamidžić. Oni su stali u odbranu igrača i trenera od medijskih napada nakon četiri utakmice bez pobjede.

Prvi se obratio Rumenige, koji je kritizirao novinare. 

- Nakon utakmice protiv Holandije odlučili smo stati uz igrače koji su previše kritizirani. Tu je jedan Manuel Nojer (Neuer), koji je zaslužio puno veće poštovanje. Nevjerovatno je šta sam sve pročitao o njemu, čovjek je svjetski prvak i četiri puta je bio najbolji golman svijeta. Ok, nije dobro izgledao protiv Augsburga i Holandije, ali nije zaslužio čitati takve stvari. Ili što čitam da su Boateng i Humels (Hummels) prestari... Možda biste trebali pogledati preko granice kako se štite igrači u drugim državama. O Ronaldu, koji je otišao u Juventus s 33 godine, piše se sve najbolje, a kod nas se tjeraju Riberi (Ribery) i Roben (Robben), koji su ovdje 10 godina. Ovo ne govorim samo novinarima već i bivšim igračima i stručnjacima. Prije tri sedmice ste mislili da ćemo neporaženi završiti sezonu, a sada pišete o nezapamćenoj krizi. Tužit ćemo one koji o nama pišu laži - rekao je direktor "Bavaraca".

Potom se novinarima obratio i Uli Henes, koji nije štedio riječi o izvještavanju oko kluba. 

- Želim reći nešto što nema veze s Bajernom. Sramotni su i napadi na selektora Joahima Leva (Joachima Loewa). Sramotno je i izvještavanje o zvižducima Niki Kovaču na košarkaškoj utakmici. Onda pišete kako ne možemo bez Bernata, kako smo izgubili jer smo ga prodali... Vidjet ćemo na kraju ko je u pravu - oštar je bio predsjednik bavarskog giganta. 

Nakon njega riječ je uzeo i Hasan Salihamidžić, koji je istakao da će uvijek braniti igrače te da su oni dovoljno samokritični. 

- Imali smo dobrih utakmica i onda jedan loš niz, ali nećemo otpustiti Kovača. Sjetite se vi, novinari, koliko ste nas hvalili. Mi smo svjesni pogrešaka, ali sigurno nećemo s njima izlaziti u javnost. Uvijek ću braniti svoje igrače i trenera, dovoljno su oni samokritični - zaključio je sportski direktor "Bavaraca". 

Posljednji put ovaj trio izašao je pred novinare kada je prošle godine za trenera imenovan Jup Hejnkes (Jupp Heynckes). 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.