SARAJEVO

Husref Musemić o domaćim mečevima kluba s Koševa: Ne znam zašto nema više navijača na tribinama

Piše: G. ŠUMAR

19.10.2018

Lider bosanskohercegovačke fudbalske elite sutra će na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” dočekati starog rivala iz Tuzle, ekipu Slobodu.

Kako smo saznali u razgovoru sa šefom stručnog štaba Sarajeva Husrefom Musemićem, bordo tim je tokom reprezentativne pauze osvježen, povrijeđeni igrači su sanirali povrede tako da je lider spreman za finiš prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH.

Vraća se i Handžić 

- Džo Adukor i Anel Hebibović su oporavljeni. Miloš Stanojević je imao manjih problema s leđima, ali mislim da će i on biti spreman za Slobodu - kaže Musemić.

Spreman je i Haris Handžić, koji je u srijedu, u kontrolnoj utakmici protiv Olimpika (3:2), nastupio za “drugi tim”.

- Prvo poluvrijeme je bilo dobro, a drugo dosta slabo. Nisam zadovoljan nastavkom igre. Dobro, svaka utakmica nešto pokaže. Nema veze, ni ko je protivnik ni bilo šta drugo. Jednostavno, imali smo sve uvjete za igru, dobar teren, vrijeme, baš sve - kaže Musemić.

Iako bordo tim igra, ako ne najbolju, onda sigurno jednu od najboljih premijerligaških polusezona, posjeta navijača na domaćim utakmicama nije u skladu s rezultatima i renomeom kluba.

- Ne znam šta da kažem, skoro redovno sam pozivao navijače na utakmice, ali... Čak razmišljam i o tome da klub provede anketu među našim navijačima o optimalnom terminu odigravanja naših domaćih utakmica. Je li to petak, subota ili nedjelja, koji termin.

Jednostavno, nešto se bar mora pokušati uraditi. U svakom slučaju, nadam se da će u subotu na Koševu biti dosta gledalaca, više nego uobičajeno. Najavljeno je lijepo vrijeme - ističe Musemić.

Zajedno jači 

Najbolji poziv su, ipak, igre bordo tima i stanje na tabeli.

- Slažem se, svaki naš navijač želi to prvo mjesto, što je logično, gdje smo sada. No, zajedno smo još jači. To je najbolje pokazala utakmica s Radnikom, u kojoj su naši navijači u drugom poluvremenu svojom podrškom napravili prevagu. Oni su nas digli do pobjede - rekao je Musemić.

Podsjetimo, posjeta na Koševu opada iz sezone u sezonu. Tako je prošle takmičarske godine prosjek bio 3.156, u sezoni 2016/2017. 4.261, 2015/2016. 4.778...

2.666

gledalaca je ovosezonski prosjek na Koševu, a u sezoni 2014/2015, kad je bordo tim osvojio titulu, bilo ih je 8.500 po meču


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.