NOGOMET

Lopategi pakuje kofere, Levante srušio "Kraljeve" na Bernabeu

Stvarane su mnoge šanse, ali na kraju su gosti odnijeli pobjedu

Ilustracija

Avaz.ba

20.10.2018

Levante je šampiona Evrope srušio za samo 13 minuta golovima Moralesa u šestom i Rohera (Rojero) iz penala.

Real je 18 minuta prije kraja smanjio preko Marsela (Marcelo), ali "kraljevski klub'' nije uspio izbjeći treći poraz u posljednja četiri kola.

Madriđani nisu imali ni sreće, jer je Serhio Ramos (Sergio) pogodio prečku u prvom poluvremenu, a Karim Benzema stativu u drugom.  

S druge strane, VAR tehnologija je spriječila nepravdu jer je nakon pregledanja snimka poništen neregularan gol Marka Asensija (Marco) zbog ofsajd pozicije.

Real je nakon ranog vodstva Levantea dominirao na Bernabeuu, redale su se šanse Lukasa (Lucas), Marsela, Dijasa (Diaz), Iska (Isco), Bejla (Bale) i Benzeme, ali su gosti uspjeli odoljeti.

Marselo je postigao prvi gol za Real poslije čak osam sati i minute, ali je "kraljevski klub'' ipak ispisao negativnu stranicu svoje historije jer je to najduži period bez pogotka od osnivanja.

Real je četvrtim mečom bez pobjede u nizu ostao na diobi pete pozicije sa 14 bodova, jedan iza Atletika i Barce, a dva iza Sevilje, koji imaju po utakmicu manje.

Madriđani su prvi put od 2009. izgubili tri uzastopna meča u svim takmičenjima (CSKA, Alaves, Levante). Ako to nije potpisalo otkaz treneru Hulenu Lopetegiju (Julen Lopategui), onda ne znamo šta može.

S druge strane, Levante je pobijedio treći put u nizu i napredovao do sedmog mjesta u LaLigi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.