KRITIKE

Nakon "Della Madonnine", VAR ponovo na udaru

Nogomet nekad čine detalji

Screenshot

Index.hr

22.10.2018

Golom Maura Ikardija (Icardi) u 92. minuti, nakon ubačaja Matijasa Vecina (Matias) i pogreške golmana Điđija Donarume (Gianluigi Donnarumma), Inter je zasluženo pobijedio Milan s 1:0 u gradskom derbiju.

"Nerazzurri" su bili bolji u posljednjem meču 9. kola na Đuzepe Meaci te više željeli pobjedu protiv užasne ekipe Đenara Gatuza (Gennaro Gattuso).


No, nogomet nekad čine detalji, a onaj iz 21. minute mogao je preokrenuti dvoboj. VAR je s pravom zbog ofsjada poništio dva gola Ikardiju na jednoj i Musakija (Musacchio) na drugoj strani i pogodio. Ipak, u ovoj situaciji se nije pokazao.

Nakon duela Lukasa Bilje (Lucas Biglia) i Rađe Naingolana (Radja Nainggolan) na sredini terena, na prvi pogled se činilo kako je Argentinac oštro startao nad Belgijancem. Obojica su završila na travnjaku, a usporeni snimak pokazao je kako je Naingolan brutalno i namjerno startao na gležanj Milanovog veznjaka.

Nakon svega sudac Marko Guida (Marco) na kraju je pokazao žuti karton igraču "Rossonera". Bilja je nekako uspio nastaviti utakmicu, a ubrzo nakon toga Rađa je bio taj koji nije mogao izdržati te je izašao iz igre 10 minuta kasnije.

- Nemam ništa protiv njega. Takve se stvari događaju u nogometu. No, moj gležanj i koljeno nisu u dobrom stanju. Razgovarao sam s njim nakon toga i poručio mu da mi nije bilo lako igrati u takvom stanju 70 minuta, a uz to sam neobjašnjivo dobio žuti karton. Nije na meni da sudim, ali smatram kako se VAR mora koristiti s većom pažnjom. Sve što je trebalo jeste odgledati snimak cijele situacije. Gotovo mi je slomio nogu - naglasio je Bilja nakon utakmice.

"Rossoneri" su, kao nikad posljednjih godina, odigrali katastrofalno u derbiju te praktički branili remi bez golova. Na kraju su surovo kažnjeni u drugoj minuti sudijske nadoknade kada im je presudio Ikardi.

Boli sve ovo. Ne znam je li Inter zaslužio pobjedu. Imali su veći posjed, ali nisu imali neke veće prilike. Mi smo na kraju pogriješili i to smo skupo platili. Međutim, ima još puno utakmica do kraja. Zato ćemo se podići već u četvrtak protiv Betisa u Evropskoj ligi. Moramo - zaključio je Argentinac. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.