LIGA PRVAKA

Šaćiri: U Beogradu će mi neki zviždati, ali sport nije politika

Hoće da se nametne menadžeru Jirgenu Klopu

AFP

Nezavisne novine

22.10.2018

Nogometaš Liverpula Đerdan Šaćiri (Xherdan Shaqiri) rekao je da se ne brine kako će ga dočekati navijači Crvene zvezde u Beogradu kada Liverpul bude gostovao prvaku Srbije.

Pošto navijači Zvezde ne mogu u Liverpul ove srijede, Šaćiri je upitan šta očekuje od utakmice u Beogradu, a on je odgovorio da će biti onih koji će zviždati. 

- Naravno, neki će mi možda zviždati, ali ću na to gledati kao i na svaku drugu utakmicu. Na kraju krajeva, to je nogometna utakmica. To je važna utakmica i mi hoćemo da pobijedimo, sport nije politika - rekao je Šaćiri, prenosi "Liverpool Echo".

Švicarac albanskog porijekla dodaje da hoće da se nametne menadžeru Jirgenu Klopu (Jürgen Klopp), koji mu je nedavno ukazao povjerenje od starta utakmice protiv Hadersfilda. 

Klop, međutim, nije bio zadovoljan mnogim početničkim greškama protiv Hadersfilda i zahtijeva od fudbalera da to poprave do utakmice sa Crvenom zvezdom u srijedu.

- Baš se unio, hoće najbolje od vas i da date sto posto. Ako vidi da nešto nije na tom nivou, vikat će na vas, što je i uradio! To je normalno. Na kraju smo dobili taj meč i to je najvažnije. Morat ćemo da analiziramo i vidimo šta je bilo dobro, a šta nije ali sam ponosan što nismo primili gol, to je pozitivno. Sad je vrijeme za oporavak i ubrzo nas čeka nova utakmica - zaključio je Šaćiri. 

Njegov saigrač iz Liverpula Džo Gomes (Joe Gomez) rekao je da će "Redsi" u srijedu igrati protiv dobre ekipe koju će tretirati s poštovanjem. 

Te utakmice sa Zvezdom mogu biti ključne za plasman u grupi Lige prvake. Razočarani smo poslije Napolija i gola u finišu. Sve i dalje imamo pod kontrolom i možemo osvojiti potrebne bodove - rekao je Gomes.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.