NOGOMET

Liga prvaka: Klasik na Old Trafordu, Ronaldo se vraća kući, Roma traži iskupljenje

Bičakčićev Hofenhajm dočekuje francuski Lion

AFP

Piše: Avaz Sport

23.10.2018

Večerašnje 3. kolo grupne faze Lige prvaka donosi osam utakmica u kojima će nastupiti i bh. internacionalci. 

Devet kola

Roma našeg Edina Džeke utakmice najjačeg klupskog takmičenja mora doživljavati kao priliku za iskupljenje. U italijanskom prvenstvu „Vučica“ ima samo 14 bodova iz devet kola, pa Edin Džeko i saigrači kao zlato trebaju pobjedu protiv CSKA na domaćem terenu, za mir u kući.

Osim toga, radi se o grupi koja je bodovno najzanimljivija i u kojoj će Real kao domaćin tražiti bodove protiv Plzena. Ne treba ni govoriti da bi sve osim pobjede sastava iz Madrida značilo otkaz za Hulena Lopetegija (Julen Lopetegui).

Prolaz dalje

Derbi kola je ogled Mančester junajteda i Juventusa našeg Miralema Pjanića. Oba kluba su na dobrom putu da osiguraju prolaz dalje, a svakako je uvijek zanimljiva tema povratak Kristijana Ronalda (Cristiano) na Old traford, gdje je doživio potpunu fudbalsku afirmaciju.

Na teren će još jedan bh. reprezentativac. U dresu Hofenhajma će igrati Ervin Bičakčić, a njemački klub dočekuje Lion. Ukoliko žele zadržati šanse da i na proljeće budu dio ovog takmičenja, pobjeda je za Nijemce neophodna. Hofenhajm ima bod iz dvije utakmice, a trijumfom bi se poravnali s Lionom.

Bajern pod pritiskom

Nakon četiri utakmice bez pobjede, Bajern je u prošlom kolu Bundeslige savladao Volfsburg. Ipak, to je tek djelimično smanjilo pritisak. Posebno se to odnosi na trenera Niku Kovača, kojem itekako treba dobar rezultat na gostovanju kod AEK u Grčkoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.