NOGOMET

Španci objavili prvu Mesijevu fotografiju nakon loma ruke

Barcelona sutra u Ligi prvaka igra protiv Intera

AFP

Index.hr

23.10.2018

Iako zbog loma kosti ruke neće moći igrati sljedeće tri sedmice, Lionel Mesi (Messi) je jučer, kao pravi kapiten, došao na trening da bi podržao saigrače uoči dvije važne utakmice ove sedmice

Barcelona sutra u Ligi prvaka igra protiv Intera, a u nedjelju je očekuje El Klasiko protiv Reala, također na Kamp Nouu. Španski list "Sport" tako je danas preko cijele naslovnice objavio ekskluzivne fotografije Argentinca s povezom oko ramena koji mu drži slomljenu ruku.

Nasmijani Mesi proveo je neko vrijeme sa saigračima i onda otišao kući, a ovih dana će nastaviti s rehabilitacijom. Podsjetimo, ponajbolji igrač svijeta nezgodno je pao u 17. minuti subotnje utakmice protiv Sevilje nakon što je do tada asistirao Kutinju (Coutinho) za prvi i sam zabio drugi gol. Mesi je s bolnom grimasom ostao ležati na travnjaku i onda je s bandažom oko ruke otišao ravno u bolnicu.

Prvo se smatralo da je samo riječ o istegnuću ligamenata, no dodatne pretrage pokazale su da je Barcinom kapitenu pukla jedna kost u predjelu lakta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.