CRVENA ZVEZDA

Cvijetin Blagojević iz Beograda za "Avaz": Prosinečki radi odličan posao

Piše: G. ŠUMAR

25.10.2018

Navodna kladioničarska afera koju je prošle sedmice „lansirao“ francuski „L’ Equipe“ nije pokvarila atmosferu u Crvenoj zvezdi, u razgovoru za „Dnevni avaz“ tvrdi skaut ovog beogradskog kluba Cvijetin Blagojević, koji je od 1976. do 1978. godine nosio dres tuzlanske Slobode.

Slavna vremena 

Prvak Srbije danas (21 sat) gostuje na Enfildu kod slavnog Liverpula.

- Ako na predstojeći meč na Otoku gledamo kroz prizmu minulog duela sa PSG-om, onda nam se ne piše dobro. Međutim, ako se vratimo u historiju, vidjet ćemo da je Zvezda uvijek imala pozitivne rezultate s Englezima – kazao je Blagojević.

Ipak, sada su neka druga vremena, posebno fudbalska.

- Slažem se, dosta toga se promijenilo. Međutim, očekujem da će Zvezda protiv Liverpula bar, kako se to kaže u fudbalskom žargonu, pošteno odigrati utakmicu. Ako treba, primi i pet pogodaka, ali i postigne tri gola – istakao je Blagojević.

Iako već duže vrijeme radi kao skaut Crvene zvezde, uz kraće prekide zbog trenerskog poziva, u razgovoru s Blagojevićem saznali smo da se nije odrekao trenerskog posla.

- Vidite kakva su vremena, dolaze mlađi treneri, koji se više forsiraju.

Blagojević je, podsjetimo, 2001. godine, kada je i osnovana Premijer liga BiH, vodio Kozaru iz Bosanske Gradiške, a 2016. godine je bio trener zvorničke Drine.

- Kada sam došao u Zvornik, Drina je već bila ispala iz lige, jer je tada imala samo 18 bodova, ali su me doveli da malo to, kako su mi rekli, uozbiljim i izbacimo nekoliko mladih igrača. Nešto smo i napravili, a čak smo pobijedili 2:0 i moju Slobodu na Tušnju, gdje sam i počeo igračku karijeru.

Kako ističe, na vezi je s bivšim saigračima iz Slobode.

Druge opcije

- S vremena na vrijeme čujem se s Mersedom Kovačevićem, Dževadom Šećerbegovićem, Nihadom Mujezinovićem... Često ih vidim i kad odem u Tuzlu, na groblje roditeljima. U nekoliko navrata bio sam i kandidat za trenera Slobode, jednom prije dolaska Vlade Jagodića, a drugi put nedavno. Bilo je i nekih razgovara, ali su se čelnici Slobode odlučili za druge opcije - otkrio je Blagojević.

Naš sagovornik itekako cijeni reprezentaciju BiH.

- Bosna ima izvanredan tim. Drago mi je što zvezdaš Robert Prosinečki sada radi odličan posao. Robi je veliko fudbalsko ime, kojem je Zvezda otvorila vrata velike igračke, ali i trenerske karijere – poručio je Blagojević.

Kladioničarska afera

- Ne bih sada ulazio u detalje o navodnoj kladioničarskoj aferi, koje je prva iznijela francuska štampa, dok ne bih vidio neke opipljivije dokaza. Međutim, kad malo bolje razmislim, smiješno je i pomisliti na to. Ali, tu su istražni organi, pa neka oni vide šta je bilo. U prostorijama Zvezde i ne priča se o toj temi. Zvezda je podnijela tužbu protiv „L’Equipea “..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.