LIGA PRVAKA

PSV i Totenhem u sjajnom meču podijelili bodove, remi Briža i Monaka

AFP

Avaz Sport

24.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

U okviru trećeg kola Lige prvaka u grupi A Klub Briž i Monako remizirali su odigravši 1:1. Monako je na početku meča bio nešto konkretniji. U 3. minuti Naser Čadli je napravio solo prodor, ali nije ušao u priliku, jer mu je protivnički igrač oduzeo loptu. Domaći su zaprijetili u 11. minuti kada je Emmnuel Denis pokupio loptu na rubu kaznenog prostora, šutirao nisko posredini gola, ali je golman Monaka bio na visini zadatka i odbranio njegov udarac. 

Tri minute kasnije, domaćini su zatresli mrežu, međutim Vesli je bio u ofsajdu, pa je pomoćnik sudije podigao zastavicu i poništio gol Briža.  U 18. minuti Juri Tilemans je za Monako propustio obećavajuću priliku kada je šutirao s poludistance, ali je lopta otišla pored lijeve stative. U nastavku se igralo uglavnom na sredini terena i Monako je imao nešto veći posjed lopte.

Gosti su do vodstva došli u 32. minuti kada je Musa Sila nakon asistencije Golovina loptu izbliza poslao u donji lijev ugao gola Briža, ostavivši domaćeg golmana bespomoćnog. 

Ipak, vodstvo gostiju nije dugo trajalo jer je Briž do izjednačenja došao osam minuta kasnije. Vesli je savršeno glavom šutira uz lijevu stativu i savladao golmana Monaka za 1:1. Domaći su mogli do potpunog preokreta u 45. minuti kada je Rud Vormer dočekao odbijanac na rubu šesnaesterca i pokušao zabiti šutem u donji desni ugao, ali mu je golman Monaka odbranio i na poluvrijeme se otišlo sa nerješenim rezultatom 1:1.

U nastavku su domaćini bolje igrali, a u 47. minuti Denis je snažno pucao u desnu stranu gola, ali je golman Monaka bio spreman i sjajno mu odbranio  šut. U 59. minuti zaprijetio je Rezai, ali je šutirao pored desne stative i rezultat je ostao nepromijenjen.  Novu priliku Briž je imao dvije minute kasnije Vormer  se našao u odličnoj poziciji nakon preciznog dodavanja u kazneni prostor, brzo je šutirao, ali je lopta otišla iznad prečke.

U 71. minuti Vesli je za Briž promašio stopostotnu priliku, a minutu kasnije Golovin je s druge strane zaprijetio, ali je njegov šut iz blizine odbranio golman Briža Karlo Letica. U nastavku je Monako pokušavao svim snagama da dođe do gola, međutim u tome nisu uspjeli, pa je na kraju ostalo 1:1.

U grupi B PSV i Totenhem u fantastičnoj utakmici odigrali su 2:2. Gosti su prvi zaprijetili u 3. minuti kada je Lukas odlično primio loptu na rubu šesnaesterca, ali je onda pucao visoko iznad gola. Minutu kasnije, Hjong-Min Son je bio u šesnaestercu, primio odličan pas i pucao, ali je domaći odbrambeni igrač klizećim startom blokirao šut. U 9. minuti Kristijan Eriksen je pokušao dalekometnim udarcem, ali je golman PSV-a bez većih problema uhvatio loptu. Domaći su i u nastavku imali veći posjed lopte i bili su dominantija ekipa na terenu.  U 16. minuti Hari Kejn se našao u u situaciji jedan na jedan s golmanom PSV-a, ali je ovaj bio oprezan i lagano mu odbranio udarac. Dvije minute kasnije, Kejn je nakon ubačaja iz kornera glavom s 11 metara pogodio prečku. 

Nakon toga uslijedio je odgovor PSV, kada je u 21. minuti Pereiro sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla par centimetara pored desne stative.  Domaćini su ponovo zaprijetili četiri minute kasnije kada je Luk de Jong šutirao gglavom nakon slobodnog udarca, ali nije bio dovoljno precizan i lopta je otišla nekoliko metara iznad gola. 

U 30. minuti PSV je došao do vodstva, nakon katastrofalne greške odbrane Totehema, poklon je iskoristio Hirving Lozano koji je poslao loptu u mrežu za 1:0. Mogao je Totenhem do izjednačenja pet minuta kasnije kadaje Tobi Aldervejreld dobro pratio centaršut iz kornera i pucao glavom, međutim golman domaćih je čudesno reagirao i odbranio mu šut. Nakon toga, Dejvison Sančezu je poništen gol zbog ofsajda. Novu priliku imao je Totenhem u 36. minuti kada je Hjong-Min Son uzeo loptu i cik-cak prošao kroz odbranu. Na kraju je šutirao po sredini gola, ali mu je golman domaćih fenomenalno odbranio.  

Gosti su do izjednačenja došli tri minute kasnije kada je Lukas šutirao, lopta je zakačila nekog od igrača, promijenila smjer i prevarila golmana PSV-a za 1:1. U 45. minuti Pereiro je nakon solo akcije ušao u šesnaesterac i pokušao lobovati golmana gostiju, ali je loptu udario malo prejako i ona je odsjela na prečki umjesto u mreži, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu Totenhem je bio nešto konkretniji, a do potpunog preokreta klub iz Engleske došao je u 55. minuti kada je sjajnim skokom ispratio dobar centaršut Eriksena i poslao loptu glavom po sredini gola za 2:1.  U 66. minuti Kejn je dočekao centaršut u šesnaestercu i šutirao po sredini gola, ali je golman domaćih fantastično reagirao i otklonio opasnost. U 73. minuti Lamela je mogao riješiti pitanje pobjednika, ali je njegova bomba zatresla prečku. U 79. minuti golman Totenhema Ugo Loris dobio je crveni karton nakon groznog starta. Mjesto među stativama zauzeo je Vorm koji je ušao umjesto Hjong-Min Sona. Domaćini su do izjednačenja i važnog boda došli u 87. minuti kada je Luk de Jong savladao domaćeg golmana i postavio konačan rezultat 2:2.

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.