LIGE PETICE

Pripremite se za ludi nogometni vikend: "El klasiko" bez Mesija i Ronalda i još tri velika derbija

Oči čitavog svijeta uperene su prema Španiji

Ilustracija

Sponzorisani tekst

26.10.2018

Pred nama je uzbudljiv nogometni vikend u kojem će ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu moći pogledati čak četiri velika derbija. 

Nakon dugo vremena, u Španiji će se igrati "el klasiko" bez Mesija (Messi) i Kristijana Ronalda (Cristiano). Međutim, sigurno je da ćemo gledati spektakl na Kamp Nou stadionu, uprkos što nijedna ekipa ne briljira na početku La Lige. 

Barcelona se nalazi u nešto boljoj poziciji i uoči "el klasika" nalazi se na vodećoj poziciji s 18 bodova, dok Real ima četiri boda manje i zauzima 7. mjesto,  a sigurno je da će Žulen Lopetegui (Julen Lopetegui) učiniti sve da ostane neporažen na Kamp Nou. 

"El klasiko" igra se u nedjelju od 16.15 sati, a prema MOZZART kladionici, Barcelona ima ulogu favorita.

U italijanskoj Seriji A na rasporedu je veliki derbi između Napolija i Rome. Oba tima će pokušati ostvariti pobjedu, a poseban motiv imat će Napolitanci koji bi s evenutalnom pobjedom mogli ugroziti Juventus na prvom mjestu. 

Napoli se uoči velikog derbija nalazi na 2. mjestu s 21 bodom, dok je Roma, za koju nastupa naš Edin Džeko, trenutno tek na 7. poziciji. Naravno, bit će to još jedna prilika za Dijamanta da zatrese mrežu na San Paolo stadionu. 

Ovaj derbi na rasporedu je u nedjelju od 20.30 sati, a Napoli važi za favorita.

U Francuskoj Ligi 1 je na programu derbi između Marseja i Pariz Sen Žermena. Domaći igraju veoma dobro ove sezone i nalaze se na 4. poziciji s 19 bodova, međutim, daleko su od toga da mogu ugroziti Parižane koji su zabetonirani na liderskoj poziciji s 30 bodova. 

Pariz Sen Žermen je favorit na Veledromu, a meč se igra u nedjelju od 21  sat.

Za kraj ovog ludog nogometnog vikenda, u Engleskoj nas očekuje derbi između Totenhema i Mančester sitija. 

Ako pobijede, "Pijetlovi" bi se potpuno uključili u borbu za šampionsku titulu. Ipak, "Građani" su veliki favoriti u susretu koji se igra u ponedjeljak od 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.