ITALIJA

Napoli i Roma remizirali, Džeko bio kapiten "Vučice" u drugom poluvremenu

AFP

Avaz Sport

28.10.2018

U okviru 10. kola Serije A u Napulju Napoli i Roma remizirali su odigavši 1:1.

Roma je bila dosta konkretnija ekipa na otvaranju meča. U 14. minuti Edin Džeko imao veliku priliku. Bh. napadač je šutirao iz daljine, ali je lopta prošla jako blizu desne stative. Odmah nakon toga, Roma je postigla gol, a strijelac za "Vučicu" bio je  Egipćanin Stiven El Šaravi (Stephena El Sharaawya). 

Nakon primljenog gola, uslijedila je ofanziva Napolija.  U 19. minuti Milk je šutirao s ruba šestnaesterca, lopta je išla pod prečku, ali je golman gostiju iz Rima sjajno odbranio. Minutu kasnije, Marek Hamšik je pokušao, ali ponovo je Robin Olsen reagirao vrhunski i odbranio  šut koji je išao uz lijevu stativu. U 27. minuti Hose Kaljehon (Jose Callejon) pokušao s ruba šesnaesterca, međutim lopta je prozujala pored lijeve stative. 

U 33. minuti Džeko je prvi stigao do odbijene lopte, ali mu šut izblokirao Raul Albiol, koji je spasio čist gol "Vučice".  Dvije minute prije odlaska na odmor, Danijel De Rosi (Daniele De Rossi) je izašao iz igre, a umjesto njega ušao je Brajan Kristante (Bryan Cristante). Prilikom napuštanja terena, De Rosi je kapitensku traku predao našem Edinu Džeki, a "Vučica" je na odmor otišla s minimalnom prednošću.

I u nastavku meča Napoli je bio nešto konkretnija ekipa na terenu, imali su posjed lopte, međutim ozbiljnih prilika nije bilo. U 55. minuti Edin Džeko zaradio je žuti karton zbog simuliranja. Pet minuta kasnije, Dris Mertens (Dries) je promašio veliku šansu za domaće kada je skočio na centaršut i slabo šutirao glavom s jedanaest metara.

U 66. minuti Lorenco Insinje (Lorenzo Insigne) je primio dobar pas u šesnaestercu i šutirao, međutim, loptu je poslao visoko preko gola. U 74. minuti Mertens je zatresao mrežu "Vučice", ali je njegov gol poništen zbog ofsajda. Osam minuta kasnije, ponovo je Mertens pogodio i ponovo je sudija poništio njegov gol zbog ofsajda. Napoli je do boda došao u 90. minuti meča kada je mrežu gostiju pogodio upravo Mertens.

Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.