ISPOVIJEST

Ronaldo o Realu, "Zlatnoj lopti", optužbama za silovanje...

Real nije napustio zbog novca

AFP

Vijesti.me

29.10.2018

Kristijano Ronaldo (Cristiano) smatra da zaslužuje da ove godine dobije "Zlatnu loptu", kao najbolji fudbaler na svijetu.

- Da, mislim da zaslužujem "Zlatnu loptu" - rekao je Ronaldo za "France football", koji i dodjeljuje prestižnu nagradu, a koju je osvajao pet puta, koliko i Leo Mesi (Messi).

Portugalac je u ekskluzivnom razgovoru za francuski magazin govorio o životu u Juventusu, Realu, ali i o teškim optužbama da je prije devet godina silovao manekenku Katrin Majorgu (Kathryn Mayorga).

To su užasne optužbe. Sve će se jednog dana završiti, a jedva čekam da vidim kakvi će tada biti komentari javnosti. U ovom trenutku, razmišljam samo kako moja majka to podnosi. Samo zbog nje mi je teško da sve to slušam. Osvetit ću se onima koji su od mog života napravili cirkus -  rekao je Ronaldo. 

On je ponovio da Real nije napustio zbog novca, već zbog nepoštovanja... 

Prvih nekoliko godina osjećao sam da sam važan dio kluba, da sam Kristijano Ronaldo. Kako je vrijeme odmicalo, osjetio sam da ne postoji uvažavanje koje sam zaslužio. To se posebno odnosi na predsjednika - jednostavno, nije me gledao istim očima - rekao je Ronaldo  

Prije pet mjeseci je definitivno "puklo"...

Pojavile su se informacije da želim da idem, a nisu bile tačne. Predsjednik me nije zvao ni da ih provjeri, imao sam osjećaj da me ne bi zaustavio. Da ne bi ni pokušao -  objasnio je Ronaldo. 

U Juve nije otišao zbog novca...

Kakav novac - da sam htio novac, prihvatio bih poziv iz Kine, imao sam ponudu da zaradim pet puta više nego u Realu. Svi koji me znaju, vrlo dobro znaju da novac ne igra ulogu. Imam ga dovoljno... U Juventusu zarađujem manje nego u Realu. Ali, Juventus me želio, pokazao je to - kazao je legendarni napadač. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.