SJAJNA FORMA

Robert Prosinečki za duele s Austrijom i Španijom pozvao Amera Gojaka

U mandatu Baždarevića dobivao poziv, ali nije nastupao

Arhiv

Avaz Sport

29.10.2018

Nogometna reprezentacija BiH 15. novembra igra svoju posljednju utakmicu Lige nacija protiv Austrije u Beču.  

Nakon tri završena kola, naša reprezentacija ima maksimalan učinak, tri pobjede i devet bodova.    

Kako saznaje "Dnevni avaz", za duel s reprezentacijom Austrije selektor Robert Prosinečki pozvao je najboljeg mladog reprezentativca Amera Gojaka, koji ove sezone briljira u zagrebačkom Dinamu.   

Fantastični 21-godišnji vezista ove sezone igra u odličnoj formi. Nezamjenjiv je u prvoj postavi "Modrih", koji u Ligi Evrope nakon tri odigrana kola imaju sve tri pobjede i drže prvo mjesto u grupi D.  

Amer Gojak rođen je 13. februara 1997. godine u Sarajevu. Karijeru je počeo u Željezničaru, odakle je prešao u sarajevski Olimpik. Prije tri godine doveo ga je Dinamo, kako jednog od najtalentiranijih mladih igrača u regiji. Brzo je prošao put od juniora preko člana drugog tima do standardnog prvotimca višestrukog prvaka Hrvatske za kojeg je do sada odigrao 86 utakmica i postigao sedam golova.  

Bio je standardni kadetski, juniorski i mladi reprezentativac, a u mandatu selektora Mehmeda Baždarevića prvi put je dobio poziv u "A" tim za meč saGibraltarom u Zenici u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018., ali nije upisao nastup.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.