ITALIJA

Vinčenco Jakvinta mora u zatvor: Život mi je uništen, patim kao pas već četiri godine

Pravda će doći na vidjelo i neću odustati

Arhiv

Index.hr

31.10.2018

Legendarni napadač Juventusa Vinčenzo Jakvinta (Vincenzo Iaquinta) prije nekoliko godina odlučio je okačiti kopačke o klin kada je posrijedi nogomet, nakon što je optužen da je sarađivao s mafijom, a vođa mafijaške organizacije navodno je bio njegov otac, kojem prijeti čak 19 godina zatvora.  

Mediji u Italiji potvrdili su da je on osuđen na dvije godine zatvora zbog ilegalnog posjedovanja oružja, a i zbog navodne saradnje s italijanskom mafijom.  

Nekadašnji reprezentativac Italije najavio je žalbu i ističe da je siguran da će dokazati da nije kriv te da ipak neće morati u zatvor na dvije godine. 

- Sve je ovo sramotno. Život su mi uništili jer nisam ništa napravio. Patim kao pas već četiri godine. Ne samo ja već moja porodica, a niko nije napravio ništa pogrešno. Naša porodica uopće ne zna ko je ta mafija i uništili su mi život bez razloga. Moja borba neće prestati. Ja sam osvojio Svjetsko prvenstvo s Italijom. Pravda će doći na vidjelo i neću odustati dok se ne izborim za to - poručio je Jakinta.     

Vinčenco Jakvinta bio je i legenda Udinezea, za koji je igrao od 2000. do 2007. Zatim je potpisao za Juventus, s kojim je bio prvak Italije 2013., dok je s Italijom 2006. osvojio naslov svjetskih prvaka u Njemačkoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.