PRIJATELJSKI MEČ

Marinovićevi "Zmajići" dočekuju Azerbejdžan 19. novembra u Zenici

Nadam se da ćemo ovoga puta imati više sreće u žrijebu

Arhiv

Avaz Sport

1.11.2018

Mlada U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine će 19. novembra u 13 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odigrati prijateljsku utakmicu s odgovarajućom selekcijom Azerbejdžana.  

Selektor Vinko Marinović o predstojećem susretu kaže:  

- Dobra stvar je što imamo nekoliko igrača iz prethodnih kvalifikacija koji još imaju pravo nastupa za U-21 tim. Utakmica s Azerbejdžanom će nam poslužiti da vidimo s čime raspolažemo i na igračima koji će biti da se nametnu i pokažu da zaslužuju da budu tu. Naravno, to je tek početak i sigurno da ćemo u nekim budućim okupljanjima isprobati i igrače koji ne budu na spisku za Azerbejdžan. 

Marinović se osvrnuo i na prethodne kvalifikacije:  

- Odigrali smo dosta dobrih utakmica u prethodnom periodu i imamo nekoliko igrača koji su prešli u "A" tim i neke koji su blizu da krenu njihovim stopama. Do kraja kvalifikacija smo bili u igri za plasman i šteta što nismo barem jedan meč protiv Rumunije riješili u svoju korist, što bi nam možda u konačnici donijelo baraž. Ipak, to je bila teška grupa s jakim ekipama i nadam se da ćemo ovaj put imati više sreće u žrijebu, ali i da ćemo nastaviti da pružamo kvalitetne igre - rekao je selektor naših nada Vinko Marinović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.