ITALIJA

Šokirani navijači Juventusa pobjesnjeli i bojkotiraju derbi

Neprihvatljiva pljačka

AFP

Tportal.hr

2.11.2018

Veliki derbi italijanskog nogometa između Milana i Juventusa na San Siru  u sklopu 12. kola Serije A igrat će se 11. novembra, a kako sada stvari stoje, proći će bez najvjernijih gostujućih navijača. 

Naime, fanovi "Stare dame" šokirani su visokom cijenom ulaznica za njihov sektor na stadionu, prošle sezone utakmica se gledala za 40 eura, a sada se treba platiti gotovo dvostruko veći iznos.

- Gledati Milan i Juventus iz trećeg prstena na stadionu za 75 eura je neprihvatljivo. To je šamar navijačkoj strasti. Ne možete konstantno pljačkati džepove naših navijača. Ucijenjeni smo - poručili su u saopćenju Juventusovi ultrasi.

Dio krivice za inflaciju ima i sam Juventus, koji je na početku sezone u senzacionalnom transferu kupio Kristijana Ronalda (Cristiano) iz Reala. Dolaskom Portugalca drastično se povećalo zanimanje za italijansko prvenstvo u svijetu, televizije su se više isprsile za prava prijenosa, kao i sponzori, veće je zanimanje za utakmice Juventusa, i to ne samo za njegove domaće susrete nego i u gostima.

A tako su se i klubovi dosjetili da malo više zarade pa su korigirali cijene karata kada im na stadion stiže veličanstveni Portugalac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.