MINHEN

Kovač poludio zbog bahatosti zvijezda: Odmah uveo novo pravilo

U očiglednoj krizi autoriteta

AFP

Index.hr

2.11.2018

Bajernov trener Niko Kovač proteklih je sedmica bio u rezultatskoj krizi. Međutim, posljednjih je dana u očiglednoj krizi autoriteta.

Njemački mediji i prije su, premda u sferi površnih spekulacija, šuškali kako Bajernova ekipa odviše i nije naklonjena Niki Kovaču i njegovim trenažnim metodama. 

Ipak, prateći svaki korak Bajernovih zvijezda, "Bild" je dokazao kako su istinite medijske pretpostavke koje su se u proteklom periodu temeljile na tvrdnji kako Niki Kovaču najveći problem predstavljaju autoritet i homogeniziranje ekipe. 

"Bild" tvrdi da je Niko Kovač tokom prvenstvene utakmice s Volfsburgom prije dvije sedmice svim rezervnim igračima naredio zagrijavanje. Međutim, Žerom Boateng (Jerome) i Frank Riberi (Franck Ribery) već nakon nekoliko minuta - očito zbog bunta - odbili su poslušnost i zanemarili zagrijavanje. Štaviše, Riberi je sjeo i naslonio se na reklamni pano.

Prema "Bildovim" tvrdnjama, Niko Kovač pobjesnio je zbog nepoštovanja pa se u svlačionici vikom istresao na igrače. Također, u dogovoru s klupskom upravom, uveo je novo pravilo u vidu da se svi igrači odreda ubuduće moraju temeljito zagrijati prije utakmice, što je do sada bila praksa isključivo za početnu jedanaestorku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.