PREMIJER LIGA

Utakmica u kojoj ne postoji favorit

Kao domaćini, imamo imperativ, kaže kormilar bordo tima Musemić. Naša ekipa ima snagu i kvalitet, tvrdi strateg "Plavih" Odović

Arhiv

N. D.

3.11.2018

Sarajevo i Željezničar ukrstit će koplja po 117. put u gradskom derbiju. Ovog puta na Koševu, u utakmici u koju oba tima ulaze nakon minimalnih prvenstvenih poraza. 

Prema kladionici MOZZART, Sarajevo je favorit u ovoj utakmici, te tako kvota na pobjedu bordo tima iznosi 2.35, dok je na pobjedu Željezničara predviđena kvota od 3.10.

Sarajevo je izgubilo u Gabeli od domaćeg GOŠK-a, a Željezničar je ostao bez bodova kod kuće protiv Zvijezde.

S druge strane, prošli ogled ova dva rivala, koji je odigran početkom sezone na Grbavici, vratio je vjeru navijača u vječiti derbi (2:2) pa se s velikom pažnjom očekuje da se vidi može li se to izdanje dva tima ponoviti danas (17 sati) na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

 Poziv navijačima

- O derbiju je sve ispričano, forma nije presudan faktor. Ja bih bio zadovoljan da bude utakmica kao prošla na Grbavici. Mi imamo neki imperativ pobjede, kao domaćin. Kadrovski problemi Želje neće nas zavarati. Imamo lakših povreda, ali su svi igrači na raspolaganju i pozivam navijače da dođu i da nas podrže.

Malo je ko zamislio da ćemo i jedni i drugi izgubiti u prošlom kolu, ali nismo uzdrmani porazom u Gabeli. Sarajevo dugo nije pobijedilo Želju, ali mi želimo odigrati kvalitetnu utakmicu - rekao je Musemić.

Dok kormilar lidera Premijer lige Bosne i Hercegovine nema kadrovskih problema, strateg "Plavih" Milomir Odović na teren će poslati nešto izmijenjen sastav s obzirom na to da ne računa na standardne Jovana Blagojevića i Jadranka Bogičevića, a povrijeđen je Dženan Zajmović.

Blaga prednost

- Nemamo preveliku potrebu da motiviramo igrače. Blagu prednost ima Sarajevo zbog kontinuiteta u igračkom i trenerskom smislu, ali naša ekipa ima snagu i kvalitet i očekujem da će dobro odgovoriti zadatku. Željo ima roster od 22 igrača. Neće biti lako, ali u dobrom raspoloženju dočekujemo derbi.

Igrači su shvatili da borbom možemo parirati Sarajevu, koje ima kvalitetne igrače i igra odlično u kontinuitetu. Prethodni derbi bio je kvalitetan, a želio bih da i ovaj protekne u otvorenoj i fer-borbi. Naravno, neka pobijedi bolji. Mi ćemo učiniti sve da to budemo mi - naglasio je strateg tima s Grbavice, koji za gradskim rivalom zaostaje pet bodova na tabeli.

 

Povreda Kjosevskog

Zbog povrede leđa koju vuče već neko vrijeme, nije potpuno sigurno hoće li bh. reprezentativni golman Vedran Kjosevski zauzeti mjesto na golu protiv Sarajeva.

U Želji će danas donijeti odluku o tome hoće li braniti Kjosevski ili će ga zamijeniti Irfan Fejzić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.