SIMPOSAR

Mamić: U Hrvatskoj sam zločinac iako sam Dinamu donio gotovo 40 miliona eura

U neformalnim kontaktima zvali su ga i u Beograd

Arhiv

Jutarnji.hr

5.11.2018

Uz prisustvo mnogobrojnih zvaničnika i gostiju s prostora bivše Jugoslavije, u Sarajevu je održana sedmi po redu Simposar - Regionalna sportska konferencija.   

Među zvanicama na premijeri filma o Osimu u Sarajevu, bio je i Zdravko Mamić, dugogodišnji vladar hrvatskog nogometa s trenutačnom adresom u Međugorju.  

On je lani u Sarajevu proglašen najboljim menadžerom u regiji, voditelji su ga sada pred prepunom dvoranom pozvali na binu, no Mamić nije htio javno istupati, iako nije izbjegao pravi "standing ovation" u Bosanskom kulturnom centru, piše "Jutarnji list".  

U neformalnim kontaktima zvali su ga i u Beograd, u smislu “dođite, nosit će vas na rukama”.

– Zašto se čudite, tako me tretiraju svugdje osim u mojoj Hrvatskoj. Tamo sam zločinac, neprijatelj broj jedan. Ako sam vladao hrvatskim nogometom duže od deset godina i bio napadan za sve, onda valjda imam zasluge i za svjetsko srebro, 14 igrača u finalu, za plasman mlade reprezentacije na Euro, za Dinamovo evropsko proljeće koje sam sanjao. Nema igrača u ovoj ekipi kojeg ja nisam doveo do trenera Nenada Bjelice, a osigurao sam Dinamu finansijski mir prodajom Sose, Benkovića, Ćorića, Sudanija (Soudania), Hodžića… Izračunajte sada koliko je to miliona eura - prenosi "Jutarnji list".   

Jednostavno, sigurno se radi o cifri od nekih 40 miliona eura.  

– Amer Gojak je sad reprezentativac BiH zahvaljujući igrama u Dinamu. A Gojak nikad ne bi bio na Maksimiru da nisam otišao po njega u Sarajevo, isplatio i njega i njegov klub Olimpik, prepoznao prije svih da bi mogao biti klasa. Ti uspjesi svih mojih igrača, od Luke Modrića do njih 14 u finalu SP-a, do rapsodije Dinama, to je ono što me drži i znam da sam radio što treba i da sam nepravedno osuđen - kazao je, između ostalog, Mamić prijateljima u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.