LIGA PRVAKA

Liverpul u Beogradu bez Šaćirija, Barca traži ovjeru prolaska dalje

Trener Klop želi izbjeći neugodnu situaciju pa je odlučio da Švicarca albanskih korijena ostavi u Engleskoj

Piše: N. D.

6.11.2018

Utakmicama 4. kola grupne faze večeras se nastavlja takmičenje u Ligi prvaka. Igrat će se utakmice grupa A, B, C i D. Prema bodovnoj situaciji, najzanimljivije je u grupi C. 

Liverpul, Napoli i PSG vode bitku za prva dva mjesta, a engleski sastav je pod lupom iz još jednog razloga.

Prema MOZZART kladionici favorit u ovoj utakmici jeste Liverpul. Kvota na "redse" iznosi 1.23, dok je na Crvenu Zvezdu kvota 12.

Kada je u pitanju susret u Milanu, favoriti su igrači Barcelone, na koje kvota iznosi 1.95, dok je na domaći Inter 3.90.

Kakve su kvote na ostalim parovima današnjeg kola Lige prvaka, možete provjeriti na MOZZART kladionici.

Veliki klub

- Idemo u Beograd da igramo fudbal. Ima dosta špekulacija i priča o tome kako će dočekati Đerdana Šaćirija i iskreno ne znam šta nas očekuje. Mi smo veliki klub, nemamo nikakve političke poruke. Cilj nam je samo da igramo fudbal i zbog toga on neće igrati u Beogradu. On je to prihvatio i rekao mi da razumije - izjavio je njemački stručnjak na klupi Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp).

Šaćiri nije ni doputovao u Srbiju, a u drugom ogledu ove grupe Napoli će dočekati PSG.

Zgusnuto je i na tabeli grupe D. Drugoplasirani Šalke dočekuje trećeplasirani Galatasaraj i pobjedom bi došao korak bliže narednoj rundi. Lider grupe, sastav Porta, čeka ne baš uvjerljivi Lokomotiv iz Moskve.

Bez Mesija

Grupa A očekivano je u prvi plan izbacila Borusiju iz Dortmunda i Atletiko. Oni će u Madridu igrati međusobni duel, dok će dva tima sa po jednim bodom, Monako i Briž, igrati u Kneževini.

Barcelona je u grupi B, a ide na noge drugoplasiranom Interu. Vijest dana bi mogao biti povratak Lionela Mesija (Messi) i njegov čudotvoran oporavak, ali je čini se da se on neće naći na terenu u Milanu. U ovoj grupi još Totenhem dočekuje PSV.

Puni učinak 

Borusija iz Dortmunda i Barcelona su jedina dva kluba koja u četiri grupe koje se igraju večeras imaju puni bodovni učinak. Ostvarili su po tri pobjede. Jedina ekipa koja će večeras na teren, a nema bodova je ruski Lokomotiv.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.