BANOVIĆI SELO

Dedo i nana: Bit ćemo ponosni ako naš Ajdin potpiše za Real

Ajdin je spavao s loptom, kaže nena Munira, dok je dedo zbog unuka počeo gledati utakmice

Hasić: Pred ostvarenjem sna

E. S.

7.11.2018

Mještani Banovića Sela s pažnjom prate vijesti iz Madrida gdje njihov komšija, veliki fudbalski talent Ajdin Hasić(17), sudeći po najavama, treba potpisati za slavni Real.

Uživa u igri

Ne tako davno, pričaju oni, Ajdin je trčkarao na livadi u neposrednoj blizini porodične kuće, a ukoliko potpiše ugovor sa najvećim planetarnim klubom, u šta oni ne sumnjaju, Banovići Selo će biti poznati i na svjetskoj nogometnoj mapi.

Ispred porodične kuće Hasića reporterska ekipa „Avaza“ nije zatekla nikog. Prve komšije kazuju kako je Ajdinov otac Eldin otišao u drugu smjenu Rudnika mrkog uglja Banovići, dok je majka Sazbera zajedno sa Ajdinom u Madridu.

Ajdin (žuta majica) s dedom Suljo. (Foto: A. Bajrić)

Dok pokazuje na livadu gdje su skupa ganjali balun, Elmin Selimović, kadetski golman banovićke Budućnosti, u superlativima govori o Ajdinu.

-Njemu je lopta bila sve. Uvijek je bio spreman za igru i sretan sam što smo nekada bili saigrači. Niko od nas ne bi bio ponosniji ako bi Ajdin potpisao za Real – kaže Selimović.

Komšija Enver Zorić je kućni prijatelj porodice Hasić. Ukoliko Ajdin potpiše za Real, govori on, u selu će nastupiti neopisivo slavlje.

- Ajdin je ponos svih nas! Ko se ne bi radovao ukoliko on potpiše za Real. Želim mu sve najbolje i da u dresu kraljevskog kluba postiže golove – kaže Zorić.

Zorić: Želim mu sve najbolje

Nakon razgovora s prvim komšijama put nas je odveo do djeda i nane supertalentovanog Ajdina. Mrak je već pao, a nenu Muniru zatekli smo dok klanja akšam-namaz. Djed Suljo, koji je godinama nepokretan, pozvao nas je da uđemo unutra.

Samo zdravlje 

- Nikad nisam volio fudbal, ali otkako je Ajdin počeo trenirati tako sam počeo gledati utakmice – kaže nam Suljo Hasić koji je radni vijek proveo u Sloveniji i Njemačkoj.

Dedo Suljo i nena Munira: Ponosni na unuka

Nena Munira s ponosom se prisjeća dana kada je Ajdin u dvorištu ganjao loptu.

-Znao je zapovikati „Plijika, plijika...“ i reći „Goooool“. Ko god ga je gledao tada govorio je kako će od njega biti nešto. On je spavao s loptom – govori nena Munira.

U širi razgovor nisu željeli ići govoreći: „Da ne pokvarimo šta“, ali su samo konstatovali da unuku žele da bude živ i zdrav, a sve ostalo će doći na svoje mjesto.

Pet godina u Zagrebu

Djed i nena Ajdina Hasića kažu kako je njihov unuk prije pet godina otišao u zagrebački Dinamo. Kada bi imao slobodnog vremena uvijek bi došao da ih posjeti, a i oni su išli na nekoliko njegovih utakmica kada bi igrao u BiH.

Hasić je rođen 7. oktobra 2001. godine u Tuzli, a nastupao je za omladinske selekcije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.