LIGA PRVAKA

Roma u Moskvi savladala CSKA, Valensija na Mestalji sigurna protiv Jang Bojsa

Odigrana po jedna utakmica 4. kola najjačeg klupskog takmičenja u Evropi u grupama G i H

Avaz Sport

7.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+22

Nogometaši Rome pobijedili su večeras u Moskvi domaću ekipu CSKA rezultatom 2:1 u okviru 4. kola grupe G Lige prvaka.

Roma je do vodstva došla već u 4. minuti kada je nakon kornera Lorenca Pelegrinija (Lorenzo Pellegrini), Igor  Akinfejev (Akinfeev) loše procjenio putanju lopte, a najviši u skoku bio je Kostas Manolas koji je glavom zakucao loptu u mrežu domaćina za 1:0. Nakon toga, igralo se uglavnom na sredini terena, a "Vučica" je kontrolirala posjed lopte. U 18. minuti zaprijetili su domaćini preko Nikole Vlašića koji je ostao nemarkiran na rubu šesnaesterca nakon centaršuta, međutim šutirao je pored gola. U 26. minuti nakon kornera Manguson (Magnusson) je nadskočio odbranu "Vučice", no njegov dalekometni udarac glavom nije bio dovoljno jak i golman Rome je mirno odbranio. 

Tri minute kasnije, Florenci se našao u situaciji jedan na jedan s Akinfejevim, ali mu je golman CSKA bez većih problema odbranio šut. U 31. minuti Aleksandar Kolarov je pokušao iz slobodnog udarca s obećavajuće pozicije, ali je ponovo Akinfejev bio na visini zadatka.  U 40. minuti CSKA je imala priliku kada je Sigurdson (Arnor Sigurdsson) gurnuo loptu kroz noge Manolasu do Obljakova (Ivan Oblyakov), koga je Manolas uspio da izblokira, te je na odbitak natrčao Šenjikov (Georgi Schennikov), koji je šutirao glavom preko gola, pa je tako "Vučica" na odmor otišla s minimalnom prednošću. 

Roma je prva zaprijetila u nastavku, a u 47. minuti naš Edin Džeko našao se u šesnaestercu, ali mu je jedan  obrambeni igrač CSKA klizećim startom blokirao šut. Domaćini su do izjednačenja došli četiri minute kasnije kada je Arnor Sigurdson iskoristoi amatersku reakciju Santona i šalje loptu u mrežu "Vučice" za 1:1. U 57. minuti CSKA je ostala s deset igrača pošto je drugi žuti karton zaradio Hordur Bjorvin Magnuson (Magnusson). 

Brojčanu prednost na terenu "Vučica" je veoma brzo iskoristila i u 59. minuti došla do novog vodstva. Nakon šuta Kristantea (Bryan Cristante) lopta se odbija do Lorenca Pelegrinija  koji je  snažnim udarcem poslao loptu u donji desni ugao gola CSKA za 2:1. U 62. minuti Edin Džeko je imao sjajnu priliku da "ovjeri" pobjedu "Vučice". Brzonogi Klajvert (Justin Kluivert) je zbunio odbranu CSKA, proigrao našeg "Dijamanta" koji se oslobodio čuvara, ali je onda traljavo šutirao sa oko deset metara. 

Pet minuta kasnije, Federiko Facio (Federico Fazio) je dobro pratio centaršut iz slobodnog udarca, ali je poslao loptu glavom malo pored desne stative. U nastavku je CSKA igrala solidno, kružili su oko kaznenog prostora Rome i tražili izjednačenje. U 87. minuti Florenci je izašao iz igre, a prilikom napuštanja terena kapitensku traku predao je našem Edinu Džeki. Do kraja meča Roma je sigurno sačuvala prednost, te upisala treću pobjedu u grupi i tako došla na korak od plasmana u iduću rundu takmičenja.  

U grupi H Valensija je na Mestalji porazila Jang Bojsa rezultatom 3:1. Strijelci za španski tim bili su Santi Mina u 14. i 42. i Karlos Soler (Carlos) u 56. minuti, dok je za Jang Bojs pogodio Rodžer Asale (Roger Assale) u 37. minuti meča. Od 77. minute Jang Bojs je imao igrača manje pošto je direktan crveni karton dobio Sekou Sanogo.

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.