LIGA NACIJA

Svi "Zmajevi", zasad, dolaze u Beč, "BH Fanaticosi" spremaju spektakl

Na "Ernst Happel" stadionu očekuje se oko 40.000 gledalaca

Arhiv

Avaz Sport

8.11.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bi se u ponedjeljak, 12. novembra, do 17 sati trebala okupiti u hotelu "Sofitel Stephansdom" u Beču uoči utakmica s Austrijom i Španijom. 

Niti jedan od 24 igrača koje je pozvao selektor Robert Prosinečki za sada nije otkazao dolazak u glavni grad Austrije. 

Na dan okupljanja, od 18 sati planirano je da "Zmajevi" treniraju lakšim intenzitetom. U utorak je planiran još jedan trening od 17 sati, kao i dan kasnije, kada je na stadionu "Ernst Happel" od 20 sati zakazan zvanični trening. 

Prema posljednjim informacijama, na stadionu se očekuje gotovo 40.000 gledalaca, a "Zmajeve" bi trebalo bodriti između 10 i 15 hiljada navijača. "BH Fanaticosi" nedavno su najavili spektakl, a našoj reprezentaciji odgovara bod ili poraz golom razlike uz postignuti gol kako bi osvojili prvo mjesto u grupi, odnosno kako bi izborili baraž za EURO 2020. i promociju u ligu A Lige nacija. 

Meč između Austrije i BiH, u okviru petog kola grupe 3 UEFA Lige nacija B, na rasporedu je  u četvrtak, 15. novembra, s početkom od 20.45 sati na "Ernst Happel" stadionu u Beču. Četiri dana kasnije "Zmajevi" će na stadionu "Gran Canaria" u Las Palmasu od 19.45 sati igrati prijateljsku utakmicu protiv Španije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.