EVROPSKA LIGA

Lacio savladao Marsej, Čelzi minimalno slavio protiv BATE-a, remi Genka i Bešiktaša

AFP

Avaz.ba

8.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+20

Večerašnjim utamicama nastavljeno je takmičenje u Evropskoj ligi, a na rasporedu je bilo 4. kolo grupne faze. U jednom od najzanimljivijih mečeva u grupi H Lacio je savladao Marsej rezultatom 2:1.

Italijanski tim ušao je nešto ofanzivnije u meč, ali ipak prvu ozbiljniju priliku imali su gostujući igrači kada je u 7. minuti nakon odbijene lopte Hiroki Sakai šutirao ali mu je golman Lacija odbranio. U nastavku se igralo uglavnom na sredini terena i nije bilo većih prilika. U 23. minuti domaći igrač Žoakin Korea (Joaquin Correa) je dobro reagirao nakon jednog slobodnjaka,skočio je visoko i pucao glavom, ali je lopta otišla lijevo od gola. 

Marsej je zaprijetio u 32. minuti, ali je Florijan Toven (Florian Thauvin) iz slobodnjaka pucao ravno u živi zid. Pokušali su gosti da promjene rezultat do odlaska na odmor, kada je u 43. minuti Luiz Gustavo šutirao iz velike udaljenosti, ali je lopta otišla daleko od gola. Lacio je do vodstva došao u samom finišu prvog dijela kada je Ćiro Imobile (Ciro Immobile) uputio sjajan centrašu, a na rubu šesnaesterca našao se Marko Parolo koji je loptu od stativu poslao u donji lijevi ugao za 1:0 i rezulat prvog poluvremena. 

Marsej je u drugo poluvrijeme krenuo s namjerom da postigne gol za izjednačenje, međutim francuski tim je u 55. minuti primio još jedan pogodak. Imobile je asistirao, a Žaokin Korera (Joaquin Correa) iz blizine zatresao mrežu gostiju za 2:0. Pet minuta kasnije, Francuzi su ipak probili odbranu Lacija kada je Florijan Toven (Florian Thauvin)  pokazao pribranost unutar šestnaesterca i pogodio za 2:1. 

Nakon postignutog gola, igrači Marseja dobili su na samopouzdanju i silno su željeli da dođu do izjednačenja. U 67. minuti Klinton N'Žije (Clinton N'Jie)  je pokušao odbijenu loptu zakucati u gol iz velike udaljenosti, ali je ona otišla pored gola. U 76. minuti Sergej Milinković-Savić se našao u odličnoj prilici, međutim loše je šutirao iz blizine i golman gostiju je lagano uhvatio loptu. 

Pokušali su gosti doći do boda, međutim u tome nisu uspjeli pa je Lacio upisao treću pobjedu i učvrstio se na drugom mjestu tabele, iza Franfurta. 

Od ostalih mečeva izdvajamo minimalnu pobjedu Čelzija u gostima protiv BATE-a rezultatom 1:0, kao i pobjedu Spartaka iz Moskve nad Rendžersima rezultatom 4:3, te remi Genka i Bešiktaša rezultatom 1:1.

Pogledajte ostale rezultate 4. kola Evropske lige kao i tabele po grupama.

fctables.com
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.