NOGOMET

U vrlo efikasnom kolu sedam ekipa osiguralo osminu finala Evropa lige

FC Salcburg u gostima pobijedio Rozenborg 5:2

Ilustracija

Fena

9.11.2018

U četvrtak su na programu bili susreti 4. kola nogometne Evropa lige nakon kojeg su osminu finala osigurali Arsenal, Čelzi, Bajer Leverkuzen, Cirih, Ajntraht Frankfurt, Lacio, i zagrebački Dinamo.

U grupi D Dinamo je u Zagrebu došao do četvrte pobjede, savladavši Spartak iz Trnave rezultatom 3:1 te će hrvatski prvak prvi put nakon 1970. dočekati "proljeće u Evropi".

U grupi A Bajer Leverkuzen je s 1:0 bio bolji od Ciriha, ali obje ekipe dva kola prije kraja su osigurale prolaz i idu dalje u nastavak takmičenja.   

Arsenalu je u grupi E bio dovoljan bod protiv Sportinga za potvrdu prolaska dalje, a u osmini finala igrat će i Čelzi koji je do četvrte pobjede u grupi L došao na gostovanju kod BATE Borisova. Završilo je 1:0 za ekipu iz Londona.

Maksimalan učinak ima Ajntraht Frankfurt u grupi H. Njemački predstavnik sinoć je u gostima pobijedio Apolon Limasol 3:2, dok iz te grupe ide i rimski Lacio koji je prolaz dalje potvrdio domaćom pobjedom nad Marsejom 2:1.

Zanimljiva je situacija i u grupi B, gdje je FC Salcburg u gostima pobijedio Rozenborg 5:2 te ima maksimalnih 12 bodova. No, austrijski prvak još nije osigurao prolaz dalje, jer bi se moglo dogoditi da Salcburg, RB Lajpcig i Seltic imaju po 12 bodova, i u tom bi slučaju odlučivali međusobni susreti ta tri kluba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.