OPROŠTAJI Svoju je posljednju utakmicu odigrao u dresu američkog drugoligaša Finiks Rajzinga

Legendarni Didije Drogba rekao zbogom nogometu

Najdublji trag popularni Tito ostavio je u Londonu

Goal.com
09.11.2018 10:36

Foto: Arhiv

Iako je penzionisanje sastavni dio karijere svakog sportiste, uvijek je posebno teško gledati kada velike zvijezde "objese kopačke o klin".  

Premda je odolijevao sve do 40. godine života, od aktivnog igranja nogometa sinoć se oprostio legendarni Didije (Didier) Drogba. 

Proslavljeni napadač svoju je posljednju utakmicu odigrao u dresu američkog drugoligaša Finiks Rajzinga. Radilo se o finalu USL kupa, a ekipa stasitog napadača iz Obale Slonovače poražena je s minimalnih 1:0 od ekipe Luzvil sitija.    

Pošto je bivši napadač Čelzija još u trećem mjesecu najavio kako mu je ova sezona zadnja u karijeri, poraz u finalu značio je i prekid njegovog nogometnog puta na kojem je branio boje Le Mana, Gigama, Marseja, Čelzija, Šangaja, Galatasaraja, Montreala i Finiksa.   

Najdublji trag popularni Tito ostavio je u Londonu, gdje je u dvije epizode sakupio 254 nastupa, postigao ukupno 104 gola te postigao svoj najveći uspjeh - osvajanje Lige prvaka 2012. godine. 

Osim na klupskom planu, Drogba je bio nezamjenjiva karika respektabilne generacije Obale Slonovače za koju je zabio čak 65 pogodaka u 104 nastupa.  

Njegovu požrtvovnost, snagu i borbenost zapamtio je svako ko ga je gledao barem jednom u životu.  

NA VRH