NAREDNOG VIKENDA

Zrinjski i Sarajevo u derbiju 17. kola Premijer lige BiH, Željezničar dočekuje Tuzla City

Trener Milomir Odović se nalazi u velikim problemima

Ilustracija

Fena

9.11.2018

Utakmice 17. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se ovog vikenda, a najzanimljiviji susret sutra će u Mostaru odigrati ekipe Zrinjskog i Sarajeva.

Lider na ligaškoj tabeli Sarajevo gostuje aktuelnom prvaku BiH nakon pobjede u gradskom derbiju protiv ekipe Željezničara. Eventualnom pobjedom protiv Mostaraca, izabranici Husrefa Musemića dodatno bi se učvrstili na prvom mjestu te ostvarili velikih osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Zrinjski.

Musemić u ovom meču neće moći računati na nekoliko povrijeđenih i suspendiranih igrača, a Mostarci su pod imperativom pobjede jer se pred domaćim navijačima žele iskupiti za poraz od Zvijezde 09 u prošlom kolu te održati bodovni priključak sa Sarajevom.

Trećeplasirani Željezničar na Grbavici dočekuje Tuzly City. Trener Milomir Odović zbog povreda i suspenzija igrača pred ovaj meč nalazi se u velikim problemima, pa će protiv Tuzlaka vjerovatno morati dati priliku za igru i mlađim igračima.

Željezničar je poražen u prošlosedmičnom derbiju od Sarajeva s 2:1, a prethodno je upisao poraze u mečevima za koje se očekivalo da će lagano dobiti, pa se u nedjeljnom meču protiv Tuzla Cityja od "Plavih" očekuje samo pobjeda koja bi značila mogući izlazak iz krize rezultata.

Kvote na derbi meč Zrinjski - Sarajevo, kao i na ostale susrete 17. kola, prema kladionici Mozzart izgledaju ovako:


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.