MOLDAVIJA

Sablić i Hrgović osvojili titulu

Dva kola prije kraja prvenstva osigurali naslov prvaka

Sablić i Hrgović na proslavi titule

J. ALIBEGOVIĆ

9.11.2018

Šerif iz Tiraspola postao je novi prvak Moldavije. Ekipa koju s klupe predvodi bivši trener Širokog Brijega Goran Sablić, zajedno sa svojim stručnim štabom, koji čine njegov pomoćnik, nekadašnji reprezentativac BiH Mirko Hrgović, kondicioni stručnjak Boris Pejrek (Peyrek) i videoanalitičar Ermin Avdić, napravila je veliki iskorak i dva kola prije kraja prvenstva osigurala naslov prvaka sa čak 15 bodova prednosti nad drugoplasiranim Milsamijem.  

- Kad smo početkom juna došli, imali smo samo tri boda prednosti. Igrali smo plej-of Evropske lige i ispali smo od Karabaga. Sretan sam što sam dio ove priče u Moldaviji. Velika čast mi je raditi s trenerom kakav je Goran Sablić, jer se, prije svega, radi o vrhunskom čovjeku i svi mi zajedno činimo jednu veliku porodicu - rekao je videoanalitičar Avdić, koji je šest godina radio u FK Sarajevo.  

Kapiten Šerifa je povremeni reprezentativac BiH Mateo Sušić, a u timu se nalazi i talentirani veznjak Rifet Kapić, koji u dresu moldavskog prvaka nastupa kao posuđeni igrač švicarskog Grashopersa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.