OSVRT

Venger: Samo je Pjanić mogao postići tri pogotka, ali to je nogomet

"Crveni đavoli" slavili nakon velikog preokreta s 2:1

AFP

Avaz Sport

9.11.2018

Legendarni francuski nogometni stručnjak Arsen Venger (Arsene Wenger) komentirao je utakmicu Lige prvaka između Juventusa i Mančester junajteda, koju su "Crveni đavoli" dobili nakon velikog preokreta s 2:1.

U toj utakmici se moglo vidjeti koliko je nogomet zapravo nepredvidiva igra. Iako je "Stara dama" kontrolirala igru i bili mnogo bolja ekipa, Junajted je slavio. 

- Mislim da je na kraju svega Juventus previše opušteno ušao u utakmicu, a ponekada zbog opuštenosti izgubite oštrinu i koncentraciju koja vas ofanzivno čini efektivnim. Za mene je to najbolja lekcija ove utakmice. Juventus je bio fantastičan u drugom poluvremenu, ali ova utakmica je pokazala da, kada igrate fantastično, i dalje možete izgubiti meč. Bili su preopušteni. Razlika između Juventusa i Mančester junajteda bila je sve veća i veća do 83. minute, kada se Juventus odlučio samo na čuvanje rezultata. Samo je Miralem Pjanić mogao postići tri pogotka, ali to je nogomet. Kada ne ubijete protivnika kad imate priliku, možete biti kažnjeni. Vidio sam to mnogo puta, a čak sam i sam to doživljavao. Kada idete da čuvate rezultat, u većoj ste opasnosti nego kada nastavite igrati kao i do tada - rekao je Venger.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.