GNK DINAMO

Bjelica: Mamić mi je dao veliku odgovornost, ali ja to volim

Mamićev utjecaj u zagrebačkom klubu nije nestao

Bjelica: S Mamićem se često čuje. Arhiv

Index.hr

9.11.2018

Trener Dinama Nenad Bjelica je pobjedom protiv Spartaka 3:1 u 4. kolu grupe D Evropske lige napravio nešto što nije uspjelo brojnim trenerima prije njega.

Dinamo će 14. februara nakon 49 godina prvi put igrati evropsku utakmicu na proljeće, a upravo je Bjelica jedan od najzaslužnijih za pravi preporod modre ekipe. Dinamov trener je prvi koji nakon dugo godina ima priliku raditi u miru jer mu Zdravko Mamić ne visi nad glavom. 

Mamićev utjecaj u Dinamu nije nestao, dapače, no činjenica je da ekipa lakše igra i radi kad joj nad glavom ne visi tip za kojeg niko ne zna kako će u kojem trenutku reagirati. Upravo je Bjelica stopirao treći Samirov (Sammir) dolazak u Dinamo ovog ljeta, no isto tako ga u klubu ne bi bilo da ga ondje nije postavio Mamić.

U nedavnom intervjuu za Globus Bjelica je rekao da se s Mamićem često čuje i da mu je on jednom rekao da mu čuva Dinamo. Čuli su se i nakon velike pobjede protiv Spartaka. 

- Mamić mi je time dao puno odgovornosti, ali ja to volim. Čuli smo se nakon utakmice i čestitao mi je kao i svi drugi - rekao je Bjelica za RTL.

Dinamu nakon prolaska grupe službeno čestitali jedino Rijeka i Gorica

- Ne znam ko je od klubova čestitao, ali cijela je Hrvatska ponosna na ovaj rezultat Dinama. Kao što se mi veselimo uspjesima drugih klubova i reprezentacije. Bilo je privatnih poruka iz drugih klubova - dodao je Bjelica. 

Dinamo se nakon evropskog slavlja ponovno okreće HNL-u. U nedjelju je na rasporedu utakmica u Kranjčevićevoj s drugoplasiranom Lokomotivom. Klub Gorana Tomića je prošle sezone pobjedom od 3:1 prekinuo niz od 28 utakmica bez pobjede protiv Dinama, a u avgustu je dobro namučio Bjeličinu ekipu koja je pobijedila 1:0 golom iz penala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.