MADRID

Španci tvrde: Solari će do kraja sezone ostati trener Reala

Za sada položio sve testove

Solari: Ima podršku igrača. AFP

Index.hr

9.11.2018

Prme pisanju španskog "Copea", Real Madrid ima namjeru zadržati Santijaga Solarija (Santiago Solari) na mjestu trenera do kraja sezone.

Argentinac je zamijenio Žulena Lopeteguija (Julen Lopetegui) kao privremeno rješenje, a očekivalo se da će Real pokušati dovesti nekoga poput Roberta Martineza tokom reprezentativne pauze koja počinje sljedeće sedmice. Ipak, Solari je za sada položio sve testove otkako je na klupi "Kraljevskog" kluba. U tri utakmice ostvario je tri pobjede, uz gol-razliku 11:0. U debiju u kupu Real je deklasirao Meljilju 4:0, nakon toga je pobijedio Valjadolid 2:0 te razbio Viktoriju Plzen u Češkoj 5:0. U tom dvoboju Real je izgledao možda i najuvjerljivije ove sezone, iako češki prvak nije pravo mjerilo. 

- Ako ne dođe do katastrofe u sljedećem kolu La Lige kada Real gostuje kod Selte Vigo, Solari će ostati trener do kraja sezone -  navodi Cope. Podrška igrača koji žele nastaviti raditi s argentinskim trenerom također je utjecala na promjenu mišljenja vodećih ljudi kluba.

Solari nema velikog trenerskog iskustva, vodio je drugu ekipu Reala, kao i mlađe kategorije kluba prije toga. Kao igrač ima 208 nastupa u dresu Madriđana, a osim toga igrao je u milanskom Interu i Atletiku. Također, nastupio je 11 puta za argentinsku reprezentaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.