ENGLESKA

Mančester siti u derbiju savladao Junajted za povratak na lidersku poziciju

Pep Gvardiola nadmudrio Žozea Murinja

AFP

Avaz Sport

11.11.2018

U velikom derbiju Mančestera, Siti je savladao Junajted rezultatom 3:1 u okviru 12.kola engleske Premijer lige. 

Od samog početka Siti je uspostavio kontrolu nad loptom. Prvih desetak minuta igralo se uglavnom na sredini terena, a Siti je bio konkretnija ekipa. Ofanziva Sitija se isplatila u 12. minuti kada je Sterling centrirao sa lijeve strane na drugu stativu, lopta se našla u petercu, a David Silva je lagano savladao Davida de Heu za 1:0. 

U momentu kada je David Silva zatresao mrežu, čitav tim Junajteda imao je svega 11 kompletiranih dodavanja na utakmici. Nakon toga, gosti su pokušali da uzvrate, a u 16. minuti Rašford je izveo korner, stvorila se gužva, ali Siti je nekako otklonio opasnost. U nastavku je Junajted pokušavao da dođe do gola, međutim bezuspješno. 

U 34. minuti Šo je pronašao Marsijala u kaznenom prostoru, ali se Francuz spetljao, loše primio loptu i prilika je propala. Pred sami kraj poluvremena Serhio Aguero je bio u prilici, ali je pogodio samo spoljni dio mreže, pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom "Građana". 

Siti je dominirao i u drugom poluvremenu. U 48. minuti nakon greške Lingarda na sredini terena, igrači Sitija krenuli su u brzu kontru, Marez i Aguero su izmijenili duple pasove, a Argentinac je oštrim udarcem sa sedam osam metara zatresao mrežu za 2:0. 

U 57. minuti Romelu Lukakua, u kaznenom prostoru oborio je golman Sitija Ederson, a sudija Entoni Tejlor dosudio je jedanaesterac. Marsijal je bio precizan i rutinski savladao Edersona za 2:1. Taj gol kao da je dao nadu igračima Junajteda, pa su odlučnije krenuli ka golu Sitija, koji je dominirao u prvih sat vremena utakmice.

Ipak, Siti nije dozvoljavao Junajtedu da preuzme potpunu kontrolu nad utakmicom pa je u 67. minuti Fernandinjo oprobao šut sa distance, ali je De Hea bez većih problema uhvatio loptu.  Tri minute kasnije, ponovo je Brazilac pokušao, ovaj put sa nekih 18 metara, ali i De Hea je ponovo bio siguran. 

U finišu meča Siti je diktirao svoj tempo, a  konačnih 3:1 u 87. minuti meča postavio je Gundogan, koji se našao u srcu šesnaesterca i bez puno muke zatresao je mrežu "Crvenih đavola". Siti je se s ovom pobjedom vratio na lidersku poziciju i sada "Građani" imaju dva boda više od drugoplasiranog Liverpula.

FcTables.com
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.